Rooneys agent på overarbejde i Kina: Svært at sælge stjernen

Wayne Rooney kan blive holdkammerat med tidligere Chelsea-profil, hvis han skifter til kinesisk klub

Wayne Rooney skal måske vente til sommer, før han kan drage østpå. Foto: All Over Press.
Wayne Rooney skal måske vente til sommer, før han kan drage østpå. Foto: All Over Press.

Rygterne om, at Wayne Rooneys afsked med Manchester United og engelsk fodbold til  fordel for et lukrativt ophold i Kina er nært forestående, tager til i troværdighed.

Forleden afviste United-manager José Mourinho, at afvise et skifte.

- I bliver nødt til  at spørge ham selv. Jeg kan ikke garantere, at jeg selv er her i næste uge, så hvordan kan jeg garantere, at en spiller er her i næste sæson?, lød det fra portugiseren.

Se også: Så voldsom bliver Rooneys løn i Kina

Nu skriver en lang række engelske medier med seriøse BBC i spidsen, at Rooneys agent, Paul Stretford, allerede er rejst til Kina for at forhandle en guldrandet kontrakt i hus.

Det tolkes som et klart tegn på, at Mourinho har vurderet, at Wayne Rooneys holdbarhedsdato på Old Trafford er ved at være overskredet.

De første spådomme om, at et salg kan komme på plads allerede inden, at det kinesiske transfervindue lukker på tirsdag, synes dog at være en kende for optimistiske.

Blandt andet, fordi det kun er en meget lille håndfuld klubber, som reelt har mulighed for at tilknytte Manchester Uniteds mest scorende spiller gennem tiderne.

Paul Stretford er rejst til Kina for at skaffe Wayne Rooney en guldrandet kontrakt. Foto: All Over Press.
Paul Stretford er rejst til Kina for at skaffe Wayne Rooney en guldrandet kontrakt. Foto: All Over Press.
 

Hidtil har Beijing Guan, der angiveligt er den kinesiske præsident, Xi Jinpings, favorithold, været nævnt som favoritter til at hente angriberen, men ifølge BBC er klubben ikke interesseret i at skrive kontrakt med englænderen.

Heller i Tianjin Quanjian synes der at ligge en kontrakt klar til underskrivelse, selvom der har været kontakt mellem ledelsen og Paul Stretford.

Klubben er ellers en af de få i den kinesiske superliga, der stadig har plads under udlændinge-loftet, som kun tillader fem udlændinge i truppen og tre på banen.

- Vi tog kontakt i forhold til Rooney, men han passer simpelthen ikke til vores spillestil, siger klubbens cheftræner, den tidligere italienske verdensmester og vinder af 'FIFA Player of the Year' i 2006 Fabio Cannavaro.

Jiangsu Suning ligner dermed det bedste bud på en ny arbejdsgiver, hvis Rooney skal have ambitionen om en ugeløn på den tunge side af fem mio. kroner opfyldt.

Klubben, der har hjemme i Nanjing, har således kun fire udlændinge i truppen, fordi australske Trent Sainsbury er udlejet til italienske Inter.

Dermed er den tidligere Chelsea-profil Ramires det mest prominente navn i truppen. De øvrige udlændinge er brasilianske Alex Teixeira, colombianske Roger Martinez og sydkoreanske Hong Jeong-Ho

Umiddelbart ligner det dog mere og mere et sommerskifte.

Blandt andet, fordi Mourinho måske alligevel kan få brug for veteranen.

Her snupper Wayne Rooney rekorden:

Armenske Henrikh Mkhitaryan måtte nemlig humpe ud med en skade, da Manchester United, da holdet onsdag ekspederede franske St. Etienne ud af Europa League. Det får BBC til at spekulere i, at Wayne Rooney måske alligevel bliver udtaget til den trup, der søndag spiller Liga Cup-finale mod Southampton og Pierre-Emile Højbjerg på Wembley.

BBC skriver videre, at Wayne Rooney havde foretrukket at gennemføre sin kontrakt med Manchester United, der løber til 2019, men er blevet utålmodig på grund af manglende spilletid.

Men ifølge Roy Keane burde Wayne Rooney slet ikke overveje at rejse til Kina.

Den tidligere Manchester United-kaptajn langede onsdag aften voldsomt ud efter planerne, da han optrådte som ekspert i ITV's Champions League-studie.

- Wayne Rooney burde under ingen omstændigheder tage til Kina. Han kan stadig spille fodbold og stadig spille på højeste niveau i England, Tyskland, Spanien og Italien. Det er vanvid. Han er 31 år. Der er stadig en masse at gøre for Wayne Rooney i Europa. Og jeg tror ikke, at han mangler penge, tordnede Keane.

Wayne Rooney har tidligere understreget, at Manchester United og Everton er de eneste engelske klubber, han vil spille for.

Se også: Vanvidsløn lokker: Nu smutter Rooney til Kina

Se også: Kendt fodboldspillers datter led af spastisk lammelse: Nu er hun blevet model

Se også: Grinende Klopp om 'fantastiske' Dolberg: Hvem kender ham ikke?

Kineserne tager fodbolden alvorligt, men det kniber med resultaterne. Billedet er fra det forsmædelige nederlag til Syrien i VM-kvalifikationen. Foto: AP Sport og Spil Har allerede købt 18 europæiske klubber: Kina vil overtage fodbold-verdenen i voldsomt angreb

Se også: Midt i nedturen: Premier League-rival vil kapre Schmeichel

Zlatan og co. har ikke tabt de seneste 12 Premier League-kampe. Foto: AP Sport og Spil Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Manchester United i guldkampen

United-talenter tæt på pinlig nedtur:

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere