Roser Premier Leagues bedste: Derfor er Schmeichel så god

Peter Kjær glæder sig over Kasper Schmeichels udvikling

Kasper Schmeichels førsteplads på Skysports powerranking glæder TV3 Sport-eksperten Peter Kjær, selvom han ikke behøver en liste for at kende Leicester-keeperens værd.

- Det overrasker mig ikke, at han kommer i fokus, for de har jo vundet kampene på en lidt anden måde på det seneste. De har mange 1-0-sejre, og det gør du ikke med en målmand, der ikke gribe og laver fejl, siger Kjær til Ekstra Bladet.

- Jeg har set Kasper spille en sæson uden for mange store fejl, og det synes jeg egentlig er endnu mere fantastisk end nogle måneder, hvor det hele går op i en højere enhed, siger den tidligere landsholdsmålmand, der selv stod i klubber som Aberdeen, Besiktas, Vejle og Silkeborg.

Kasper Schmeichel topper Skysports powerranking over samtlige spillere i Premier League (Foto: All Over Press) Premier League Kæmpe Schmeichel-hyldest: Bedste spiller i Premier League!

På landsholdet har Schmeichel gjort det okay, mens det på klubholdet altså har været fremragende.

- Jeg kan huske fra da jeg selv var målmand, at når du træner med dit hold, så opstår der automatismer, og det skal altså tillægges enorm værdi, at han har samme forsvarskæde uge efter uge, siger Kjær.

- Specielt de to midterforsvarere Morgan og Huth er en af årsagerne til Schmeichels gode sæson, for de har styrken i hovedspillet og har styr på de indlæg, hvor man som målmand nemt kan komme til at se skidt ud, siger Kjær.

- Han har klare aftaler med dem, og når det så er tvingende nødvendigt, så giver han lyd og kommer ud, siger Kjær.

- Jeg synes, at han er faldet til ro på den rigtige måde. Han er stadig aggressiv, men nu er det mere timet og ikke bare ungdommelig aggressivitet, siger Kjær.

- Det klæder ham helt vildt, og så ser han også ud til at være i toppen af hierarkiet. Han dirigerer meget med de ældre spillere, siger Kjær.

Det er de engelske rettighedshavere fra Skysports, der har lavet powerrankingen, der dækker samtlige Premier League-spilleres præstationer de seneste fem uger, og her ligger danskeren altså lige nu på førstepladsen.

Kasper Schmeichel topper listen med 12,482 point og placerer sig dermed lige foran Tottenhams bomber Harry Kane og sin egen holdkammerat Wes Morgan, der er de eneste to andre, der også når over 10 point.

POWERRANKING EFTER UGE 32
1. Kasper Schmeichel, Leicester 12,482
2. Harry Kane, Tottenham 11,641
3. Wes Morgan, Leicester 11,141
4. Christian Fuchs, Leicester 9,815
5. Timm Klose, Norwich 9,603
6. Héctor Bellerin, Arsenal 9,278
7. Robert Huth, Leicester 8,283
8. Alexis Sanchez, Arsenal 8,265
9. Riyad Mahrez, Leicester 8,239
10. Christian Eriksen, Tottenham 7,670

Listen udarbejdes ud fra point i 32 forskellige kategorier, så der gives point ud fra for eksempel driblinger, afleveringer, redninger, bolde grebet, indlæg og luftdueller, mens der er minus for fejl, kort, drop, selvmål og så videre. Pointene er udregnet, så pointene i seneste uge tæller mere end ugen før og endnu mere end ugen før igen og så videre.

Her forklarer Schmeichel selv årsagen til Leicester-succesen:

DR Nyheder mister snart DR Sporten som kollegaer i DR Byen (Foto: Thomas Borberg) Anden sport DR Sporten er rystet: Det argument holder ikke

26 kommentarer
Vis kommentarer