Så er den hjemme! Jannik er Danmarks dyreste nogensinde

Den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard er på plads i Premier League

Den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard fortsætter karrieren i engelsk fodbold.

Fredag meddeler Premier League-klubben Southampton Football Club, at man har indgået en fireårig aftale med landsholdsspilleren, der skifter fra tyske Borussia Mönchengladbach.

I den sydengelske klub, der lige præcis undgik nedrykning i den forgangne sæson, bliver Vestergaard holdkammerater med blandt andre landsmanden Pierre-Emile Højbjerg.

Torsdag gennemgik han det obligatoriske lægetjek i England, og det gik smertefrit.

25-årige Vestergaard fortæller til BT, at han har kostet 25 millioner euro - svarende til 186 millioner kroner, hvilket gør ham til historiens dyreste danske fodboldspiller.

Brøndby og FC Midtjylland bliver to af de hold, der skal kæmpe med om guldet denne sæson, mener Stig Tøfting. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tøffes benhårde dom: De vinder guld, og de rykker ud af Superligaen

Jannik Vestergaard har i juni deltaget ved VM for Danmark - dog uden at komme i kamp i Rusland. Som den eneste markspiller i øvrigt.

Han har siden skiftet fra Brøndby som ungdomsspiller i 2010 opnået kampe i Bundesligaen for både Hoffenheim, Werder Bremen og Gladbach.

I Bundesligaen er han kendt for sit hovedspil. Og han regnes for en af de mest målfarlige forsvarsspillere i ligaen. 14 mål scorede han i 185 kampe i Tysklands bedste fodboldrække.

Især i kalenderåret 2017 var han stærk i Bundesligaen. I alt syv mål scorede han. Det gjorde Vestergaard til den mest scorende forsvarsspiller i Bundesligaen det år.

Samme kalenderår spillede han samtlige minutter for Borussia Mönchengladbach i ligaen. Vestergaard var dermed den eneste markspiller i ligaen til at spille samtlige minutter for sin klub.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Sport og Spil Landsholdets bedste scoringer: Her er deres koner og kærester

Christian Eriksen vil fortsat være en central del af landsholdet om tre år, mener to fodboldeksperter. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

37 kommentarer
Vis kommentarer