Så er den hjemme! Jannik er Danmarks dyreste nogensinde

Den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard er på plads i Premier League

Følg Fodbold
Følg Premier League

Den danske forsvarsspiller Jannik Vestergaard fortsætter karrieren i engelsk fodbold.

Fredag meddeler Premier League-klubben Southampton Football Club, at man har indgået en fireårig aftale med landsholdsspilleren, der skifter fra tyske Borussia Mönchengladbach.

I den sydengelske klub, der lige præcis undgik nedrykning i den forgangne sæson, bliver Vestergaard holdkammerater med blandt andre landsmanden Pierre-Emile Højbjerg.

Torsdag gennemgik han det obligatoriske lægetjek i England, og det gik smertefrit.

25-årige Vestergaard fortæller til BT, at han har kostet 25 millioner euro - svarende til 186 millioner kroner, hvilket gør ham til historiens dyreste danske fodboldspiller.

Tøffes benhårde dom: De vinder guld, og de rykker ud af Superligaen

Jannik Vestergaard har i juni deltaget ved VM for Danmark - dog uden at komme i kamp i Rusland. Som den eneste markspiller i øvrigt.

Han har siden skiftet fra Brøndby som ungdomsspiller i 2010 opnået kampe i Bundesligaen for både Hoffenheim, Werder Bremen og Gladbach.

I Bundesligaen er han kendt for sit hovedspil. Og han regnes for en af de mest målfarlige forsvarsspillere i ligaen. 14 mål scorede han i 185 kampe i Tysklands bedste fodboldrække.

Især i kalenderåret 2017 var han stærk i Bundesligaen. I alt syv mål scorede han. Det gjorde Vestergaard til den mest scorende forsvarsspiller i Bundesligaen det år.

Samme kalenderår spillede han samtlige minutter for Borussia Mönchengladbach i ligaen. Vestergaard var dermed den eneste markspiller i ligaen til at spille samtlige minutter for sin klub.

Landsholdets bedste scoringer: Her er deres koner og kærester

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind