Så godt som sikker: Arsenal sprænger banken for ny super-angriber

Alexandre Lacazette ankommer i London inden for de næste to døgn, efter Arsenal slår klubrekorden med kæmpe transfer

Rygterne har kørt længe, men nu skulle tingene være faldet på plads.

Den franske angriber Alexandre Lacazette skifter livet i det sydfranske ud med et i den engelske hovedstad.

Siden 2010 har han spillet i Lyon, hvor det er blevet til mere end 250 kampe og over 100 mål. Det er nok noget af det samme Arsene Wenger håber, den 26-årige kan bringe med sig, når klubben næste år skal forsøge at kvalificere sig til Champions League igen.

Lyon havde forsøgt at køre prisen på angriberen op, og det så i lang tid også ud til, at han skulle en tur til spanske Atletico Madrid, men da de blev ramt af et transferforbud, så meldte den engelske storklub sig på banen.

Ifølge The Standard er de to klubber blevet enige om et 45 millioner pund prisskilt, men der udover vil der komme 7 millioner pund i ekstra betalinger, så den samlede pris for franskmanden løber op i hele 52 millioner pund eller 440 millioner kroner.

Det er en ny klubrekord og næsten 80 millioner kroner mere end, hvad London-klubben betalte tilbage i 2013 for deres tyske superstjerne Mezut Ozïl, der kostede dem 357 millioner.

Han scorer mange mål i Frankrig, og det er nok grunden til, at han er så eftertragtet i London Foto: Laurent Cipriani/AP
Han scorer mange mål i Frankrig, og det er nok grunden til, at han er så eftertragtet i London Foto: Laurent Cipriani/AP

Lacazette havde ellers ytret ønske om at komme til en klub, der skulle spille med om pokalen med de store ører, men blev alligevel overtalt til at tage til Arsenal, selvom de for første gang i 20 år ikke kvalificerede sig til Champions League.

Selvom aftalen ikke er officielt på plads endnu, så forventer Arsenal ikke, at der opstår nogen problemer, og spilleren vil mødes med holdet i løbet af ugen.

Størstedelen af førsteholdet er tilbage i London, hvor de sammen flyver videre til Sydney på søndag.

Såfremt Lacazette ankommer en af de nærmeste dage, så stiller det en af holdets nuværende spydspidser i en penibel situation. Klubben har givet tegn til, at de er klar til at skille sig af med Olivier Giroud, og med den nye franskmand på holdet, så bliver der mindre plads til den gamle.

Og spilletid vil være vigtigt for Giroud, der i forvejen kæmper for at holde sig foran netop Lacazette i kampen om at blive førstevalget, når det franske landshold næste sommer drager til VM i Rusland.

Chelsea er tæt på et af årets helt store transfermål: Tæt på drømmekøbet: CL-sensation koster Chelsea 300 millioner

Her er nogle af de største transfernavne i sommeren vindue: Sommerens varmeste transfernavne: Her er Schmeichel bedst af alle

Arsenal er ikke de eneste, der sprænger banken i år - rivalerne er også klar: Liverpool klar med rekord-bud: 600 millioner for Bundesliga-stjerne  

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.