Så voldsom bliver Rooneys løn i Kina

Englænderen kommer til at tjene mere end Messi og Ronaldo til sammen, hvis han lader sig lokke til Kina

Wayne Rooney kan se frem til en voldsom ugeløn i Kina. Foto: AP
Wayne Rooney kan se frem til en voldsom ugeløn i Kina. Foto: AP

Der er tilsyneladende slet ingen ende på galskaben, når det kommer til de beløb, som kinesiske klubber er parate til at smide efter europæiske og sydamerikanske profiler, der skal kaste stjerneglans over den lokale superliga.

Angribere som Papiss Cissé og Obafemi Martins, der må sige at have udspillet deres roller i europæisk topfodbold hiver begge ugelønninger på den tunge side af en million kroner hjem i Kina, mens mere friske navne som belgiske Axel Witzel og brasilianske Hulk nærmer sig ugelønninger på tre mio. kroner.

Helt vildt bliver det med navne som Oscar og ikke mindst den argentinske angrebsveteran Carlos Tevez, som tjener henholdsvis 3,5 og 5,4 mio. kroner hos Shanghai SIGP og Shanghai Shenhua, men hvis man skal tro de seneste rygter, så bliver de beløb snart overgået ganske betragteligt.

Se også: Vanvidsløn lokker: Nu smutter Rooney til Kina

Onsdag er en lang række engelske aviser nemlig enige om,  at Wayne Rooney med stor sandsynlighed forlader Manchester United til fordel for kinesisk fodbold inden, det kinesiske transfervindue smækker i tirsdag.

- I bliver nødt til  at spørge ham selv. Jeg kan ikke garantere, at jeg selv er her i næste uge, så hvordan kan jeg garantere, at en spiller er her i næste sæson?, lyder det kryptisk fra manager José Mourinho overfor Daily Telegraph på spørgsmålet om Rooneys fremtid.

Den engelske klub forventer at kunne sælge angriberen for omkring 260 mio. kroner. Et beløb, der ligner rene lommepenge i forhold til den helt ustyrlige gage, Rooney kan hente i Kina.

Således har hæderkronede BBC  tidligere gættet på en ugeløn til svimlende 8,86 mio. kroner om ugen.

En løn, der vil gøre ham til ikke bare Kinas, men hele verdens suverænt højst betalte spiller.

Her snupper Wayne Rooney rekorden:

Til sammenligning tjener verdens to allerstørste stjerner, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo ca. 6,4 mio. kroner om ugen - til sammen! Og beslutter Wayne Rooney at vælge de hjemlige himmelstrøg fra, kan han lune sig ved en timeløn på 52.000 kroner, der overgår mange almindelige menneskers månedløn.

Andre gætter på mere 'beskedne' ugelønninger i størrelsesordenen fem mio. kroner. Beløb, som stadig overgår, hvad der kan tjenes i klubber som Real Madrid, Paris Saint-Germain og Manchester United. Og til sammenligning kan det nævnes, at Christian Bassogog må 'nøjes' med 288.000 kroner om ugen efter, at han skiftede fra AaB til Henan Jianye FC i kølvandet på sin succes ved Africa Cup of Nations.

Ifølge Daily Telegraph er især Beijing Guoan og Guangzhou Evergrande Taobao interesserede i at skrive kontrakt med Wayne Rooney, hvis han vælger at skifte inden tirsdagens kinesiske transfer-deadline.

I Daily Telegraph peger man på søndagens Liga Cup-finale på Wembley mod Southampton som en strømpil for skiftet. For hvis Wayne Rooney, der sad over i weekendens FA Cup-opgør mod Blackburn, selvom han var kampklar,  ikke er med mod Pierre-Emile Højbjerg og co., ligner det for alvor et indbringende kinesisk eventyr for den 31-årige angriber.

Se også: Kendt fodboldspillers datter led af spastisk lammelse: Nu er hun blevet model

Se også: Grinende Klopp om 'fantastiske' Dolberg: Hvem kender ham ikke?

Kineserne tager fodbolden alvorligt, men det kniber med resultaterne. Billedet er fra det forsmædelige nederlag til Syrien i VM-kvalifikationen. Foto: AP Sport og Spil Har allerede købt 18 europæiske klubber: Kina vil overtage fodbold-verdenen i voldsomt angreb

Se også: Midt i nedturen: Premier League-rival vil kapre Schmeichel

Zlatan og co. har ikke tabt de seneste 12 Premier League-kampe. Foto: AP Sport og Spil Stor analyse af Premier League-toppen: Sådan står Manchester United i guldkampen

United-talenter tæt på pinlig nedtur:

49 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere