Sandheden om Payets triste exit: Sad alene i hjørnet og spiste

West Ham-chef fortæller i detaljer om den franske stjernes forfærdelige afslutning i London

Dimitri Payet er tilbage i Marseille, hvor han spillede ind skiftet til engelsk fodbold. (Foto: AP)
Dimitri Payet er tilbage i Marseille, hvor han spillede ind skiftet til engelsk fodbold. (Foto: AP)

Det har været en lettelse, at Dimitri Payet er skiftet fra West Ham til Olympique Marseille.

For den franske storklub og for Payet selv.

Men så sandelig også for West Ham.

London-klubben ville hjertens gerne have beholdt stjernen over dem alle de sidste par sæsoner, men Payet ville død og pine væk. Han bedrev stort set ikke andet i sin sidste tid i West Ham end at male sig længere og længere op i et hjørne.

Det fortæller David Sullivan nu.

Formanden var blandt de kræfter i West Ham, der gerne ville beholde Payet. I hvert fald indtil sommerpausen.

Til gengæld ville hele truppen have ham ud. Det samme ville manager Slaven Bilic - dog ikke lige så meget, fortæller Sullivan.

- Du kan og skal ikke gå imod holdets generelle enighed, uanset hvor meget man gerne vil beholde en spiller, siger han til BBC Radio 5.

- Han talte ikke med nogen i truppen. Til sidst sad han alene i hjørnet og spiste sin mad. Han isolerede sig mere og mere fra de andre. Førhen var han udadvendt og glad og gav hånd til alle inden en kamp, fortæller Sullivan uden at vide præcist, hvad der var årsagen til Payets ønske om at komme væk.

Knyttede de andre sammen
- Men holdet ville have ham ud, manageren - med et vist forbehold - ville have ham ud. Jeg tror faktisk, at det endte med at knytte de øvrige spillere tættere sammen.

Dimitri Payet kom til West Ham i sommeren 2015 - fra netop Olympique Marseille for godt og vel 93 millioner kroner. Det skulle vise sig at være en succes, og Payet forlængede sin kontrakt sidste år i februar, så den gjaldt til 2021.

Den første sæson var et brag for både Payet og West Ham. Han scorede 12 gange og blev nomineret til titlen som PFA Player's Player of the Year.

Siden drog han hjem og havde et godt EM for Frankrig, der på hjemmebane nåede finalen.

Payet nåede dog aldrig op i gear igen for West Ham i denne sæson, hvor spillet og målene slet ikke kunne følge med sidste sæsons store succes. Og så gik det galt.

Ofrede en månedsløn
Bilic var kort efter nytår ude og fortælle, at Payet nu var kommet til den konklusion, at han ikke ville mere.

- Vi har sagt, at vi ikke ønsker at sælge vores bedste spillere, men Dimitri Payet ønsker ikke at spille for os. Vi kommer ikke til at sælge ham, sagde kroaten på et pressemøde.

- Så kunne man have ham siddende på bænken ude blandt reserverne i seks måneder og dermed bruge yderligere to-tre millioner pund i lønninger, og det overvejede vi da, for vi fik slet ikke det ud af Marseille, som spilleren er værd, fortæller David Sullivan.

Men Payet ville væk og ofrede sågar sin januar-løn.

- Vi forsøgte at tale med ham men måtte konstatere, at det ikke førte til noget. Vi tilbød gratis flyveture hjem, hjælp til hans hustru, alt hvad vi overhovedet kunne, men han ville hjem.

- På sine gode dage er han fantastisk. Jeg er ked af, at han ikke længere er West Ham-spiller, siger David Sullivan.

Se også: Skuffet over spiller: EM-stjerne solgt i nat

Se også: Milliardær vil genføde storklub

Se også: Bliv forgyldt i Manchester: Her er de bedst betalte PL-stjerner

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere