Schmeichel advarer: Han må ikke blive større end klubben

Der skal helt ro på situationen omkring Paul Pogba, før Manchester United kan rejse sig igen, siger Peter Schmeichel

Følg Fodbold
Følg Premier League

Manchester United fik en fantastisk indledning på tiden med Ole Gunnar Solskjær som manager, da den slumrende storklub slog Cardiff 5-1 i nordmandens trænerdebut.

Men der er stadig store udfordringer i Manchester United, som Solskjær skal tage hånd om, før han og klubben kan få succes. Først og fremmest skal han få styr på den sprælske, franske stjerne Paul Pogba.

Det mener i hvert fald den danske United-legende Peter Schmeichel.

- Det er blevet fremstillet som om, at Pogba har vundet en krig (da José Mourinho blev fyret, red.). Det holder ikke for mig. Det må ikke ske i en klub som United. Det er uhyre vigtigt, at klubben tager hånd om situationen. Paul Pogba, eller nogen andre, må ikke blive større end klubben, siger Peter Schmeichel i BBC Radio 5's program Sportsweek.

- Jeg tror, det er nøglen til succes, at Ole Gunnar Solskjær kan tæmme denne situation og få Pogba til at spille op til det potentiale, vi alle ved, han har i sig, fortsætter Schmeichel.

Paul Pogba og José Mourinho blev aldrig perlevenner. Screendump TV3 Sport
Paul Pogba og José Mourinho blev aldrig perlevenner. Screendump TV3 Sport
 

Flere britiske medier mente at vide, at Paul Pogba, der var bænket i en række kampe under José Mourinho, valgte at fejre fyringen af den portugisiske manager inden jul.

Det har både franskmanden selv og holdkammerat Ashley Young dog pure afvist. Uanset hvad, så lignede det dog en 'ny' Paul Pogba, der spillede forrygende mod Cardiff og assisterede to gange i storsejren.

Ole Gunnar Solskjær kan juble over sin indledning i Manchester United. Onsdag gælder det danskerklubben Huddersfield. Foto: AP Photo/ Jon Super
Ole Gunnar Solskjær kan juble over sin indledning i Manchester United. Onsdag gælder det danskerklubben Huddersfield. Foto: AP Photo/ Jon Super
 

Dermed er Ole Gunnar Solskjær altså allerede godt på vej mod at løse den franske knude på United-midtbanen, og så kan nordmanden ellers fokusere på at få genskabt noget af den 'gamle' United-ånd i klubben, siger Peter Schmeichel.

- Når du ser på United, virker det som om, at meget af kulturen er væk. Det, synes jeg, er meget, meget vigtigt, at det bliver genskabt. Det kommer med Ole. Ole tager ikke imod 'pis' fra nogen, siger Peter Schmeichel, der også har bragt sig selv i spil som sportsdirektør i Manchester United:

Schmeichel med overraskende melding: Overvejer topjob i United

Manchester United tager 2. juledag imod Huddersfield klokken 16.00 i kamp to under Ole Gunnar Solskjær.

Varm transfervinter venter: Sådan handler AGF

Varm transfervinter venter: Sådan handler Vejle

Fik sjælden medalje - med ti års forsinkelse

Trods kæmpe succes: Klopp sætter spørgsmålstegn ved sin fremtid

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind