Schmeichel bedst i verden lige nu

Kasper Schmeichel er bedste målmand i verden lige nu, mens Lionel Messi, Kevin de Bruyne, Andrew Robertson og Thiago Silva topper de øvrige kategorier

Ud at køre med Schmeichel: Stort interview med landsholdskeeperen. Video: Discovery Networks

Kasper Schmeichel har haft en forrygende EM-kvalifikation for Danmark og også i Leicester har han gang i en glimrende periode.

Det internationale center for sportsstudier CIES Football Observatory har analyseret tal for de fem bedste ligaer - den engelske, spanske, tyske, italienske og franske.

Og blandt samtlige 98 målmænd i de store ligaer, så har Kasper Schmeichel vurderet på de seneste 1000 minutter været bedst af alle.

Artiklen fortsætter under billederne

Kasper Schmeichel er bedst i verden. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Kasper Schmeichel er bedst i verden. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Kasper Schmeichel er bedste målmand i Europas fem store ligaer lige nu, viser tal. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
Kasper Schmeichel er bedste målmand i Europas fem store ligaer lige nu, viser tal. Foto: Lars Poulsen/Polfoto
 

Peter Schmeichel forstår ikke, hvorfor VAR skulle annullere Tottenham-mål. Foto: Ritzau Scanpix/Matthew Childs Premier League Peter Schmeichel raser: - Det er en joke

Sport og Spil Husker du Superliga-legenden Peter Madsen? Her er han i dag

På undersøgelsens index scorer han tallet 87 ud fra forskellige parametre.

Mens Schmeichel altså er bedst på de seneste 11 kampe, så er Schmeichel nede som nummer fem over de seneste tre måneder, mens han er nummer tre over de seneste seks måneder.

Over de seneste tre måneder topper Liverpools Adrian San Miguel foran Manchester Citys Ederson, Juventus' Wojciech Szczesny, Cagliaris Robin Olsen og altså danske Schmeichel.

På de seneste seks måneder har Robin Olsen været bedst af alle - med Ederson og Schmeichel på de følgende pladser.

Over hverken de seneste tre eller seks måneder har nogen målmand lige så høj en score, som Schmeichel har på de seneste 1000 minutter.

Toplisterne benytter data fra statistikfirmaet OptaPro og for at være med på listerne kræver det, at man har spillet et vist antal kampe.

CIES Football Observatory har også kåret den bedste på de øvrige pladser over de seneste 1000 minutter, og Schmeichel er i fornemt selskab.

Bedste midterforsvarer er Paris SGs brasilianer Thiago Silva, mens Liverpools Andrew Robertson er bedste back, Kevin de Bruyne fra Manchester City er bedste midtbane, og Barcelonas Lionel Messi er bedste angriber.

Kasper Schmeichel og Leicester er overraskende oppe som nummer to i Premier League.

Og danskerens otte indkasserede mål i 12 kampe er færrest af alle i Premier League og kun franske Reims med seks indkasserede mål i 13 kampe har lukket færre mål ind i de fem store ligaer.

Lørdag spiller Schmeichel og Leicester ude mod Brighton fra midten af rækken, og 1. december kommer Everton på besøg.

Nicklas Bendtner blev vraget, da 23 mand skulle vælges til VM-truppen 2018, og det tog hårdt på ham, afslører han i sin nye bog. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Druknede VM-sorger: Bendtner bællede flaske til 25.000 kroner

David de Gea er stadig ikke lige så god som Peter Schmeichel. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix Premier League Roser Schmeichel: - Bedre end de Gea

En trøje ledsaget af hilsen til Vichai Srivaddhanaprabha blev stjålet fra den den thailandske ambassade. Foto: AP Premier League Hamrende dårlig stil: Trøje-tyv stjæler fra død præsident

Christian Eriksen vil fortsat være en central del af landsholdet om tre år, mener to fodboldeksperter. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

140 kommentarer
Vis kommentarer