Schmeichel griner af Liverpool-forbindelse: Fuldstændig volapyk

Når den tidligere Liverpool-manager Graeme Souness påstår, at Peter Schmeichel ville til klubben, fordi han var Liverpool-fan, så er det fuldstændig volapyk, siger Schmeichel selv

Peter Schmeichel har fejret store triumfer med Manchester United - og han har altså aldrig været Liverpool-fan, slår han fast. Foto: AP/Dave Caulkin
Peter Schmeichel har fejret store triumfer med Manchester United - og han har altså aldrig været Liverpool-fan, slår han fast. Foto: AP/Dave Caulkin

To legender i engelsk fodbold er netop nu i gang med en styrkeprøve.

Den tidligere Liverpool-kæmpe og manager i klubben, Graeme Souness, hævder nemlig i sin nye bog, 'Football - my life, my passion', at han havde muligheden for at få Peter Schmeichel til klubben. Fordi den danske målmand var Liverpool-fan.

- Ron Yeats, vores chefspejer, fortalte mig, at der var en ung dansk målmand, Peter Schmeichel, der var Liverpool-fan og som var villig til selv at betale for fly og ophold bare for at få lov at vise sig frem hos os.

- Jeg var i gang med langsomt at sluse Bruce Grobelaar ud, hvilket viste sig at være problemfyldt. Og ydermere havde jeg lige skrevet kontrakt med David James, så jeg tænkte, at jeg kunne klare mig uden en uerfaren målmand, skriver Souness.

Peter Schmeichel, der i 1991 kom til England, men til ærkerivalerne fra Manchester United, er lodret uenig i den beskrivelse af situationen.

- Nej, nej, nej. Jeg har aldrig været Liverpool-fan, og jeg bliver aldrig Liverpool-fan. Men i 1980'erne var Liverpool i en hel del Europa Cup-finaler. Og de havde jo en dansker, Jan Mølby, så man holdt selvfølgelig med dem, når de spillede finaler. Men i ligaen har det altid været Manchester United, siger Peter Schmeichel til norsk TV2.

Han mener også, at det er fuldstændig 'volapyk', at han selv havde tilbudt at betale for sin rejse og ophold, hvis han kunne komme til prøvetræning. Men han forklarer dog, at der var interesse fra Liverpool.

– I 1990 kom de med et bud på mig, men det gjorde United også. Brøndby spurgte mig, hvad de skulle gøre, og jeg sagde, 'tal med United'. det blev aldrig til noget, for Brøndby spurgte om for mange penge.

- Hvis jeg havde været Liverpool-fan, så havde jeg sagt, 'lad mig komme til Liverpool'. Men det gjorde jeg ikke, jeg ventede et år, på at United kom tilbage. Jeg havde talt med Ferguson, så jeg vidste, at han ville komme tilbage, siger Peter Schmeichel, der mener, at Souness har sagt det for at komme i medierne.

Se også: Laudrup og Schmeichel: Superstjerne har valgt de fire bedste nogensinde

Se også: Efter 14 års betænkningstid: Peter Schmeichel vil være træner

Se også: Schmeichel håner rivalen: De tror, de kan vinde mesterskabet

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen