Schmeichel hjælper med stor coronadonation

Kasper Schmeichel har doneret godt 160.000 kroner til de ældre borgere i Leicester, så de midt i coronaepidemien kan føle sig sikre og trygge

Kasper Schmeichel har doneret et stort beløb, der skal hjælpe Leicesters ældre i coronatiden. Foto: Andrew Yates/Reuters/Ritzau Scanpix
Kasper Schmeichel har doneret et stort beløb, der skal hjælpe Leicesters ældre i coronatiden. Foto: Andrew Yates/Reuters/Ritzau Scanpix

De udsatte kan regne med Kasper Schmeichel.

Den danske landsholdskeeper har i de senere år gjort en dyd ud af at bruge en del af sin formue på at hjælpe andre - og disse coronatider er ikke anderledes.

Således har Leicester-profilen valgt at donere 20.000 pund - godt 160.000 kroner - til en fond, der i Leicester hjælper ældre mennesker i deres dagligdag, der bestemt ikke er blevet lettere, efter at England i lighed med andre europæiske lande er lukket ned.

'Den fantastiske Kasper Schmeichel har doneret massive 20.000 pund til vores #LeicsCovidCara kampagne, så vi kan købe omsorgspakker, telefonopkald og tage på hjemmebesøg, så ældre mennesker kan føle sig trygge og sikre,' skriver foreningen Age UK Leicester Shire & Rutland på sin Twitter-profil.

Kasper Schmeichel står i forvejen bag fonden 'Fodboldfonden', der afvikler sociale arrangemeneter for børn i Danmark.

Desuden er han også en del af Manchester United-stjernen Juan Matas initiativ 'Common Goal', hvor rige fodboldspillere forpligter sig til at donere mindst en procent af sin løn til godgørende arbejder i udsatte områder.

I den forbindelse sagde han, at der var en grund til, at han delte ud af sine penge:

- Et af mine største mål er ikke kun at blive husket som en fodboldspiller.

- Når jeg stopper, vil jeg gerne fortsætte med den slags arbejde og forhåbentlig gøre en reel forskel for dem, der er mindre heldige end mig.

Donationen er dog ikke noget, der for alvor ryster Kasper Schmeichels økonomiske fundament. Han tjener nemlig op mod 50 millioner kroner om året i Leicester.

Schmeichel hylder Mette Frederiksen

Midt i coronakaos: Frier til modelkæresten

Viser storsind: Nægter at modtage løn