Schmeichel hylder Pogba: Verdensklasse

Manchester Uniteds hjemvendte stjernespiller Paul Pogba imponerer den tidligere, danske United-legende og landsholdskæmpe, Peter Schmeichel

23-årige Paul Pogba kom første gang til Manchester United tilbage i 2009 fra den franske klub Le Havre. Efter at have kæmpet sig op gennem ungdomsrækkerne i United nåede franskmanden at spille syv opgør for de røde djævle, inden han i 2012 blev solgt videre til den italienske serie A-klub Juventus på en fri transfer.  Foto: AP/Jon Super
23-årige Paul Pogba kom første gang til Manchester United tilbage i 2009 fra den franske klub Le Havre. Efter at have kæmpet sig op gennem ungdomsrækkerne i United nåede franskmanden at spille syv opgør for de røde djævle, inden han i 2012 blev solgt videre til den italienske serie A-klub Juventus på en fri transfer. Foto: AP/Jon Super

Det populære, franske fodbold-geni Paul Pogba slog alle transfer-rekorder, da hans tidligere klub Manchester United hentede ham hjem igen for godt og vel 820 millioner kroner.

I ledtog med sin nye svenske angrebs-kollega Zlatan Ibrahimovic, skal den 23-årige Paul Pogba fremover hjælpe sin gamle klub tilbage til toppen af europæisk fodbold.

Og genkomsten af den teknisk begavede franskmand er noget, den tidligere United-målmand, aka. 'The Great Dane' - Peter Schmeichel, kan lide.

I et interview med den britiske udgave af ESPN, kalder den danske landsholdslegende Uniteds Poga-transfer for en klar markering af, at noget stort er i vente.

- Man kan sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor Manchester United overhovedet lod ham gå i første omgang, men det vigtigste er, at han (Pogba, red.) er den bedste spiller i verden på sin position, siger Schmeichel.

- For bringe en spiller som Pogba tilbage til den klub, hvor han har haft hele sin fodboldmæssige opvækst, krævede et kæmpe beløb. Men det er her, han er blevet uddannet og udlært. Alt, han drømte om som ung, var at spille fodbold og spille for Manchester United.

- Han har tilbragt fire meget succesfulde år i Juventus, men nu, hvor United har hentet ham tilbage, har han været fantastisk.

Super-agentens sindssyge sommer: Tjente mere end Ronaldo

Den danske landsholds-helt Peter Schmeichel nåede at spille 326 kampe for United i perioden 1991-1999. Den store målvogter sørgede endda for at sikre nullet i 149 af dem. Foto: AP/DAVE KENDALL
Den danske landsholds-helt Peter Schmeichel nåede at spille 326 kampe for United i perioden 1991-1999. Den store målvogter sørgede endda for at sikre nullet i 149 af dem. Foto: AP/DAVE KENDALL
 

Henter hvem, de vil
Netop det faktum, at danskerens tidligere engelske storklub måtte springe alle transfer-rekorder og grave dybt i lommerne, for at sikre sig det eftertragtede, franske vidunderbarn, er ikke noget, der bekymrer Schmeichel.

Tværtimod.

- I United er vi ligeglade med, hvor meget en spiller som Pogba har kostet, for vi har råd til det. Det samme har Manchester City, Chelsea og mange andre klubber. Men her tjener vi vores egne penge. Vi er ikke afhængige af eksterne investorer, som er nødt til at poste penge i klubben.

- At vi kan hente lige præcis de spillere, vi gerne vil, viser, hvor succesfulde vi er her i Manchester United, runder Peter Schmeichel selvsikkert interviewet med ESPN af.

Efter de tre første runder i Premier League står Pogba noteret for to kampe og fuld spilletid i begge opgør.

I næste weekend venter så endnu en styrkeprøve af de helt store, når Manchester United hjemme på Old Trafford tager imod de lokale rivaler fra Manchester City.

Zlatan: Har været tæt på at skifte til Premier League to gange før

En skør verden: United klar til at overgå Pogba-transfer

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag