Schmeichel og co. holder guldkursen efter forrygende drama

Udvisning af topscoreren, adskillige mål i slutfasen og en dommer, der ikke satte mange fødder rigtigt var ingredienserne i en fantastisk kamp i Leicester søndag

Der er åbnet en smule for spændingen i toppen af Premier League!

Søndag eftermiddag havde Leicester City muligheden for at komme ti point foran Tottenham med bare fire kampe igen.

Men efter fem clean sheets i træk måtte Kasper Schmeichel delvist strække våben, og West Ham fik 2-2 efter en helt vild afslutning, som næppe er set i England og omegn længe.

Jamie Vardy lignede længe en matchvinder med sin scoring i 1. halvleg, men udligning af Andy Carroll på straffespark efter 84 minutter og siden et dommedagshug af Aaron Cresswell to minutter senere ændrede tingenes tilstand.

I fem minutters overtid fik Leicester straffespark og sikrede sig det ene point.

Vardy blev en af de helt store samtaleemner efter sin scoring samt en udvisning i 2. halvleg, hvor dommer Jon Moss noget overraskende hev det røde kort op efter to gule.

Vardy tog et fint træk ind i straffesparksfeltet, var i nærkamp med Pedro Obiang, hvor der blev givet og taget, deres ben hæklede sig sammen, og begge faldt til jorden. Umiddelbart kunne det ligne et straffespark, men Moss, der sandt for dyden ikke havde en af sine bedste dage, så det anderledes: Som film fra Vardys side.

Og så hev han resolut først det gule og derefter det røde kort op, da topscoreren havde et gult kort i forvejen.

Da resterede der 34 minutter, og Leicester førte 1-0 på det mål, samme Vardy havde banket ind i 1. halvleg efter 18 minutter.

Kasper Schmeichel havde kastet bolden fremad i et kontraangreb, og 13 sekunder senere endte den hos Vardy, der alt for umarkeret høvlede den i nettet bag Adrián i Hammers-målet.

TV: Se Vardys kasse til 1-0

Frustrerende for West Ham, der i kampens andet minut var tæt på føringsmålet, som kun en blændende redning fra Schmeichel og en ordentlig pose uheld gjorde, at bolden ikke røg i mål.

Schmeichel strakte sig og fik nærmest mirakuløst labberne på Cheikhou Kouyatés hovedstød. Bolden kunne danskeren dog ikke holde, men han skubbede den ud på stolpen, hvorfra den hoppede på tværs af målet, ramte den anden stolpe og dansede et kort sekund foran målstregen, inden Schmeichel fik vendt sig og kastet sig over den.

TV: Se Schmeichels sindssyge redning

West Ham tog konsekvensen i pausen af at være bagud og satte Andy Carroll på banen. Straks tilegnede gæsterne sig et par muligheder, men Leicester slap med skrækken og var omvendt selv tæt på at komme på 2-0 ved først japanske Shinji Okazaki og siden Robert Huth.

Så kom udvisningen af Vardy, og ret hurtigt blev der ensrettet mod Kasper Schmeichels mål, hvor Leicesters defensiv i den grad blev udfordret af blandt andre evigt arbejdende Kouyaté og Premier Leagues måske bedste spiller i år, Dimitri Payet.

Sidstnævnte fik efter 78 minutter chancen på frispark lige udenfor feltet - som at give andre spillere et straffespark. Men Payet høvlede bolden et godt stykke over mål.

Udligningen faldt med seks minutter igen af de 90 minutter, da Wes Morgan gik i ryggen på Winston Reid i straffesparksfeltet. Den tidligere FC Midtjylland-spiller faldt nogenlunde lige så teatralsk som Vardy tidligere, men dommer Moss mente, at der var straffespark, og så blev der peget på pletten - til stor frustration naturligvis fra hjemmeholdet og deres tusindvis af tilhængere.

Andy Carroll var sikkerheden selv. Straffesparket var fladt og sad helt ude ved stolpen, mens Schmeichel kastede sig til den anden side.

Jamie Vardy blev både helten og skurken for Leiceter. (Foto: AP)
Jamie Vardy blev både helten og skurken for Leiceter. (Foto: AP)
 

West Ham fortsatte ufortrødent presset - de var jo en mand i overtal. Og straks kom belønningen. Et indlæg fra højre side havnede helt ovre hos Aaron Cresswell i venstre side af straffesparksfeltet. Venstrebacken scorer ikke så ofte for Hammers, men det gjorde han søndag. Og hvilket mål! Han huggede til den med al sin kraft, og sådan kommer han næppe til at ramme bolden igen. Den strøg i lige linje mod det modsatte målhjørne, hvor den sad helt oppe, hvor Schmeichel ikke kunne nå op.

I de døende minutter forsøgte Leicester at smide bolden frem i West Hams felt, og de burde have fået et straffespark. Men Moss var bare ikke med mesterskabs-kandidaterne denne søndag. Ogbonnas halsgreb på Huth blev ignoreret, og West Ham slap med skrækken.

I fem minutters overtid vendte tingene så fuldstændig på hovedet igen, da Carroll gav Wes Morgan et regulært skulderskub på kanten af feltet. Moss sejlede rundt og pegede så alligevel på straffesparkspletten! Forholdsvis forvirrende fordi det lignede et skulderskub, hvilket står på side 1 i regelbogen, at man gerne må...!

José Ulloa scorede sikkert og endte alligevel med at redde Leicester et point i den hæsblæsende fodboldkamp.

TV: Her får Vardy sit andet gule kort

28 kommentarer
Vis kommentarer