Schmeichel-opturen fortsætter: Nu kaldes han playmaker

- Når du ser Kasper, forstår du, at han er søn af Peter. Og det er ikke kun på grund af håret, siger engelsk journalist om manden, Sky Sports lige nu rangerer som Premier Leagues bedste spiller

Kasper Schmeichel har kurs mod et engelsk mesterskab med Leicester - og rosen vælter ned over målmanden. (Foto: PA Photos)
Kasper Schmeichel har kurs mod et engelsk mesterskab med Leicester - og rosen vælter ned over målmanden. (Foto: PA Photos)

Succesen vil åbenbart ingen ende tage for Kasper Schmeichel, der er i gang med en historisk god sæson.

Det er ikke engang tre uger siden, Leicester-målmanden blev tildelt prisen som årets danske spiller anno 2015, og nu har ankermanden på det overraskende førerhold i den bedste engelske række så også lagt sig øverst i en anden hæderskategori.

Ifølge Sky Sports er danskeren i øjeblikket den bedste spiller i Premier League. Mediet fører en såkaldt ’power-ranking’ over samtlige aktører i ligaen, og efter 32. runde er danskeren, som scorer højeste karakter, når de seneste fem kampe vurderes.

På den led befinder Schmeichel sig i ukendt territorium på flere fronter i denne sæson. Leicesters enorme succes og keeperens ditto var ikke ventet. I hvert fald ikke i sådan et omfang, at de skulle toppe hverken den ene eller anden tabel så langt inde i foråret.

- Han (Schmeichel, red.) er virkelig vigtig for dem og har haft en fremragende sæson. Han har altid været en spiller med et talent, der rakte til et udmærket niveau, men i denne sæson har han leveret bedre end nogensinde. Og det endda selv om, han også var god sidste år, siger The Times-journalisten Rory Smith.

- Når man går ind på Leicesters træningsanlæg, hører man ofte Kaspers grin. Han er i centrum. Alle taler om, hvor tætte spillerne i Leicester er på hinanden, og jeg tror, at Schmeichel har stor betydning i den sammenhæng. Han er den larmende lillebror i familien, og det er vigtigt, siger Smith.

Premier League Roser Premier Leagues bedste: Derfor er Schmeichel så god

Kasper Schmeichel har holdt målet rent i de seneste fire Premier League-kampe, som Leicester alle har vundet 1-0. (Foto: All Over)
Kasper Schmeichel har holdt målet rent i de seneste fire Premier League-kampe, som Leicester alle har vundet 1-0. (Foto: All Over)

Overrasket over niveauet
Den britiske skribent er endt med at se en hel del flere Leicester-kampe, end han havde regnet med i denne sæson. Men fortællingen om himmelstormerne, der for et år siden lå til nedrykning, indeholder også alt, hvad en god historie skal have.

Selv om den ikke er skrevet færdig, har Schmeichel for længst sikret sig en rolle som en af hovedpersonerne. Og ifølge Smith er der en god grund hertil. Danskeren passer som fod i hose hos det nuværende tophold, lyder det.

- Leicester vil gerne spille bolden hurtigt frem, og det er på den måde, de er farlige. Her er Schmeichel ofte manden, der starter de angreb, siger Smith.

- Hver gang, han har chancen, vil han sætte et kontraangreb i gang. Så man kan sige, at han har haft en god sæson som målmand, men også som playmaker, siger The Times-journalisten.

Han er dog overrasket over, at der er så meget kul på det lokomotiv, der har ført Schmeichel mod toppen – og holdt ham deroppe.

- Før denne sæson var han set som en udmærket målmand, der var søn af Peter Schmeichel. Men nu kan man tale om, at det er Kasper, der har Peter som far. Når du ser Kasper, forstår du, at han er søn af Peter. Og det er ikke kun på grund af håret, siger Smith.

Sådan udregnes point til Sky Sports power-ranking:

Kasper Schmeichel topper Skysports powerranking over samtlige spillere i Premier League (Foto: All Over Press) Premier League Kæmpe Schmeichel-hyldest: Bedste spiller i Premier League!

32 kommentarer
Vis kommentarer