Schmeichel storsviner van Gaal: 'Jeg har kedet mig til døde'

Målmandslegenden har bestemt ikke mange pæne ord til overs for Louis van Gaals spillestil

Peter Schmeichel har bestemt ikke mange pæne ord til overs for det nuværende Manchester United. (Foto: AP/Cecilie Smetana)
Peter Schmeichel har bestemt ikke mange pæne ord til overs for det nuværende Manchester United. (Foto: AP/Cecilie Smetana)

Manchester United må se sig sat uden for det fine Champions League-selskab til næste sæson, da de maksimalt kan nå en femteplads i Premier League.

Derfor har fyringsrygterne længe ligget som en tung sky, mørk sky over deres rutinerede hollandske træner Louis van Gaal, der i sin anden sæson ikke er lykkedes med at føre klubben til en absolut topplacering.

Men det er ikke kun resultaterne, der har manglet. Spillet har nemlig langt fra være overdådigt, og det for nu den tidligere danske United-keeper Peter Schmeichel til at melde sig på banen med en harsk kritik.

Premier League God lir! Spil på femårige Max Schmeichel som næste PL-vinder

I et interview med britiske Sky Sport fyger det med verbale stikpiller mod van Gaal, og den spillestil han har implementeret under sine to år i det varme sæde hos 'De Røde Djævle'.

- Manchester United - en klub, som jeg har elsket og fulgt, siden jeg var barn - har kedet mig til døde i denne sæson, siger den danske fodboldlegende og fortsætter:

- Vi er en af de klubber, der er blevet hevet i den fuldstændig forkerte retning. Vi har aldrig spillet den type fodbold, som vi gør nu. Vi er aldrig gået efter 1-0 og så forsvaret os. Vi har altid forsøgt at score mål nummer to og tre.

Efter sejren til Leicester lagde David Beckham et billede på Instagram, hvor han hyldede Scheichel og co. (Foto: AP) Premier League United-legender hylder Kasper Schmeichel

Mangler spændende spillere
Peter Schmeichel dundertale mod det nuværende setup i klubben stopper dog ikke her. Han mener nemlig, at meget af det gode arbejde, som blev gjort af Sir Alex Ferguson er ødelagt.

- Alt det hårde arbejde, som Sir Alex udførte for at redde, hvad der var tilbage efter Sir Matt Busby, er blevet ødelagt på meget kort tid. Jeg, som fan, vil gerne have, at vi vinder, men det er ligeså vigtigt, at vi underholder. Jeg vil have spændende spillere.

Der er dog enkelte lyspunkter i mørket. Peter Schmeichel er nemlig stærkt begejstret over de vedvarende rygter, der sender Zlatan Ibrahimovic til United på en etårig kontrakt.

- Jeg ville ønske, at han kom til Manchester United. Jeg har sagt det her i lang tid. Han er født til at spille for Manchester United, siger den tidligere United-målmand, der spillede i klubben fra 1991 til 1999.

- Han er som Eric Cantona, der var en spiller som både kan inspirere alle drengene i omklædningsrummet, men også tilhængerne. Det er det, at det hele handler om. Det handler ikke om at få en søndagslur på Old Trafford.

Kasper og Peter Schmeichel tilbage i 2004. I går blev det næsten for meget for farmand, da sønnike vandt det engelske mesterskab (Foto: Lars Poulsen) Premier League Farmand kammede over: Her er Peter Schmeichels mester-reaktion

 

97 kommentarer
Vis kommentarer