Schmeichel vinder stor kåring: - Han er fantastisk

Kasper Schmeichel er kåret til årtiets bedste målmand i den engelske Championship.

Kasper Schmeichel er kåret til årtiets målmand i Championship. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix
Kasper Schmeichel er kåret til årtiets målmand i Championship. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix

Michael Schumachers kone kommer med sjældne ord i forbindelse med ny kampagne, der lanceres på seksårsagen for mandens ulykke. Foto: DANIEL MAURER/Ritzau Scanpix Formel 1 Kryptiske ord fra konen giver nyt håb

Der er mindre end en uge tilbage af 2019, og dermed er det tid til diverse kåringer af ikke bare årets bedste, men også årtiets bedste.

Hos den store engelske tv-station Skysports har man sat årtiets hold i den næstbedste engelske række The Championship.

Og på mål er danske Kasper Schmeichel valgt.

- På forskellige tidspunkter i deres karriere har David Stockdale og Darren Randolph været den bedste målmand i rækken, men det er Schmeichel, der stikker ud og har gjort det gennem flere år, lyder det fra Skysports.

David Prutton er tv-kanalens ekspert på Championship og kommer med yderligere pæne ord om valget af danskeren.

 - Du ser på, hvor han er kommet fra, og hvem hans far var, men nu er han selv en af de bedste målmænd i verden.

- Han er fantastisk i sig selv, siger Prutton.

Prutton spillede selv 441 kampe i engelske klubber som Nottingham Forest, Southampton og Sheffield Wednesday fra 1998 og 16 år frem, inden han blev tv-ekspert.

Bendtners eneste scoring i FCK-dragten. Foto: Jan Sommer Dansk fodbold Alternativ jul: Bendtner i paradis

Kasper Schmeichel spillede Championship for Leeds United i 2010/2011 - og derefter tre sæsoner i rækken for Leicester. Foto: AP
Kasper Schmeichel spillede Championship for Leeds United i 2010/2011 - og derefter tre sæsoner i rækken for Leicester. Foto: AP

- Jeg skulle have vidst bedre, lyder det fra Elming. Privatfoto NFL Elmings julemareridt: Skulle have vidst bedre

33-årige Kasper Schmeichel er nu oppe på 318 kampe for Leicester, hvor han spillede i den næstbedste engelske række frem til 2014. Siden har danskeren ført Leicester frem til den bedste halvdel af Premier League kulminerende med liga-guldet i 2016. Og i år er man fremme som nummer to kun overgået af Liverpool.

I starten af årtiet spillede Schmeichel for Notts County og Leeds, og samlet har det altså været nok til at blive årtiets målmand i Championship.

Ingen andre danske spillere er med på holdet over de 11 bedste spillere fra dette årti. Og den svenske forsvarsspiller Pontus Jansson er udover Schmeichel eneste nordiske spiller blandt de 35 nominerede spillere.

På årtiets hold får Schmeichel dog selskab af spanske Pablo Hernandez, som Michael Laudrup i sin tid hentede til Premier League, og som de seneste par år har gjort det godt for Leeds.

Også den engelske landsholdsspiller Kieran Trippier, der denne sommer er skiftet fra Tottenham til Atletico Madrid er med på holdet.

Årtiets hold i Championship: Schmeichel - Trippier, Morgan, Dunk, Friend - Hernandez, Neves, Grealish, Zaha - Rhodes, Austin.

Stærke Bjarte Myrhol forsøger at vride sig fri af Henrik Møllgaard og Magnus Landin i VM-finalen (Foto: Jens Dresling, Polfoto) Håndbold Hul i tarmen: Verdens bedste misser EM

Karrierens sidste kamp. Dennis Ceylan endte med at rode rundt på gulvet til stævnet i Struer. Knap et år efter tager han handskerne på igen. Foto: René Schütze Sport og Spil Ramte muren efter karrierestop: Overvejede selvmord

Foto: PR foto Ishockey Smider tøjet: Sportsstjerner folder sig ud i kalender

60 kommentarer
Vis kommentarer