Sejrede sig ihjel: Toptræner sætter ord på Mourinho-fyring

Den kommende Bayern-manager Carlo Ancelotti tror, at José Mourinho havde svært ved at motivere Chelseas spillere efter mesterskabet

Ifølge Carlo Ancelotti forsømte José Mourinho at motivere sine spillere, efter at det var blevet til et mesterskab i forrige sæson. (Foto: AP)
Ifølge Carlo Ancelotti forsømte José Mourinho at motivere sine spillere, efter at det var blevet til et mesterskab i forrige sæson. (Foto: AP)

Den fyrede Chelsea-manager José Mourinho var ikke god nok til at motivere spillerne i den engelske mesterklub. Det vurderer den kommende Bayern München-træner, Carlo Ancelotti.

Den 56-årige italiener har flere gange befundet sig i samme situation som Mourinho, som i sidste sæson sikrede Chelsea den engelske titel. Det samme gjorde Ancelotti i 2010, og et år senere blev han fyret.

- Når tingene går godt, så er der en risiko for, at man begynder at tage afslappet på tingene. Når det går skidt, så mister man selvtillid, siger Ancelotti til goal.com.

- En træner skal altid finde en balance derimellem og højne selvtilliden, specielt når tingene ikke fungerer. Det er noget af det, Mourinho har betalt prisen for, siger Ancelotti.

Matic er ikke tilfreds med medierne. Han afviser, at han og Mourinho skulle have haft problemer med hinanden. (Foto: AP) Premier League Chelsea-stjerne til medierne: I er nogle idioter

Italieneren, der ligesom Mourinho også har oplevet at blive smidt på porten i Real Madrid, fortæller, at Chelsea-spillerne før guldsæsonen havde haft et skidt år, hvilket var en fordel for portugiseren.

- I år har det været nøjagtig modsat. Han har betalt for manglende motivation hos spillerne, mener italieneren.

Carlo Ancelotti vandt i 2010 mesterskabet med Chelsea, men blev fyret et år senere.

Italieneren overtager til sommer trænersædet i Bayern München efter spanieren Josep Guardiola. Ancelotti var senest ansat i Real Madrid, som han overtog efter José Mourinho.

Chelsea har fået en skidt sæsonstart med hele ni nederlag i 16 kampe under Mourinho. Den midlertidige manager, Guus Hiddink, har fået en fin start med en sejr over Sunderland i weekenden.

Hvis Mourinho er lige så inspirerende i et omklædningsrum, som han er i dette interview, kan det godt være, Ancelotti har ret i sin formodning:

5 kommentarer
Vis kommentarer