Sir Alex' danske talent: - Jeg fik masser af smæk, men er dybt berørt

Manchester United-legenden havde stor tiltro til ung dansker, der erkender, han selv var med til at spolere tilliden

Alex Ferguson på lægterne på Etihad Stadium, da Manchester City mødte United 7. april i år. Foto: AFP
Alex Ferguson på lægterne på Etihad Stadium, da Manchester City mødte United 7. april i år. Foto: AFP

- Jeg er meget berørt af det, det er klart. Jeg håber, han står det igennem, siger Mads Timm, der som purung rookie i fire sæsoner havde fornøjelsen at gå i Sir Alex Fergusons hårde United-skole.

Det vil sige: Fornøjelsen var med jævne mellemrum til at overse, når den unge fynbo eksempelvis kom kørende til Carrington i en spritny Porsche og forsøgte at skjule den ved at parkere på den plads, hvor de ansatte stillede deres noget mere ydmyge biler.

Det opdagede Sir Alex naturligvis, og dommen faldt prompte: Idiot!

Mads Timm har gentagne gange stødt sig på det iltre skotske temperament, men 12 år efter sit exit fra klubben, indtager Alex Ferguson ikke desto mindre en stor plads i Mads Timms liv – specielt når han tænker tilbage på den skole, han var igennem.

- Der er ingen tvivl om, at Ferguson har haft meget stor betydning i mit liv. Han har et meget stort hjerte, og så kan det godt være, der var en masse nepotisme og den slags inde over, men man kan ikke komme uden om alt det, han har gjort og de mange titler, han har vundet, siger Mads Timm.

- Han havde en kæmpe tro på mig, men den var jeg jo selv med til at ødelægge, fordi jeg var for ung, for naiv og en hel masse andet. Vi havde sammenstød, og han har skældt mig ud, men det var jo altid i en god mening, kan jeg se bagefter, siger fynboen.

Mads Timm anno 2002, da Alex Ferguson så et stort lys i den unge fynbo. Foto: David Davies/PA
Mads Timm anno 2002, da Alex Ferguson så et stort lys i den unge fynbo. Foto: David Davies/PA

Det var faktisk Mads Timms kone, der hørte nyheden lørdag aften og fortalte gemalen om den tidligere læremesters hjerneblødning og akutte operation.

- Jeg råbte bare: Hold da op! Jeg håber bare ikke, han skal væk herfra allerede. Han er jo en institution, ja nærmest royal inden for fodbold, og han har haft en nærmest ubeskrivelig stor betydning for fodbolden generelt og Manchester United i særdeleshed, siger Mads Timm.

- Jeg gik på Daily Mails hjemmeside og så nogle billeder, der faktisk er ret friske fra sidste søndag, da Arsene Wenger blev hyldet på Old Trafford. Jeg tænkte, at han jo altid har elsket sin whisky og alt det der, der hører hans generation til. Måske skulle han passe lidt bedre på sig selv.

- Jeg håber bare, han kommer over det. Hvis ikke, vil det være et kæmpe tab for alle, der elsker fodbold, og for United. Jamen, det kan næsten ikke beskrives, siger Mads Timm.

Fem danskere har spillet i Manchester United:

1984-1988: Jesper Olsen

1986-1987: John Sivebæk

1991-1999: Peter Schmeichel

2002-2006: Mads Timm

2010-2015: Anders Lindegaard

Premier League Alex Ferguson ramt af hjerneblødning

Premier League United slår Arsenal i Wenger-hyldest på Old Trafford

Justin Kluivert har trods sine kun 18 år allerede fået mange kampe for Ajax. Nu meldes Manchester United interesseret. Foto: Martin Meissner/AP Premier League Husker du hans far? United lurer på legendens søn

6 kommentarer
Vis kommentarer