Skal betale millioner for død angriber

Cardiff City er blevet dømt til at betale 45 millioner kroner i transfersum for den omkomne angriber Emiliano Sala til Nantes

Emiliano Sala hyldet i Nantes, da klubben spillede den første kamp efter hans forsvinden. Video: AP/SNTV.
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premiere League

Slagsmålet om overgangssummen for Emiliano Sala mellem Nantes og Cardiff City er afsluttet.

Argentineren omkom 21. januar, da hans fly styrtede ned i Den Engelske Kanal. Der havde han netop taget afsked med Nantes og var på vej til sin nye tilværelse i Cardiff, der havde købt ham for cirka 125 millioner kroner.

Emiliano Sala omkom undervej fra Nantes til Cardiff, og de to klubber har indtil nu været i konflikt om  overgangssummen. Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
Emiliano Sala omkom undervej fra Nantes til Cardiff, og de to klubber har indtil nu været i konflikt om overgangssummen. Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Siden har de to klubber ligget i strid om den transfersum, som Cardiff nægtede at betale, da Sala jo omkom og aldrig nåede i aktion for klubben, mens Nantes følte, at de var berettiget til hele overgangssummen, da handlen var afsluttet, og den 28-årige angriber havde forladt klubben.

Mandag mødtes FIFA-panelet Players’ Status Committee for at finde en afgørelse i sagen. Grunden er, at klubberne ikke har kunnet enes om en løsning, og der blev det besluttet, at Cardiff skal betale en reduceret overgangssum på seks millioner euro - ca. 45 millioner kroner - for argentineren.

'De seks millioner millioner euro svarer til den første afbetaling i kontrakten. Af fortroligheds grunde kan vi på nuværende tidspunkt vi ikke kommentere de potentielle fremtidige betalinger eller andre forhold om transferen,' skriver FIFA i en erklæring.

Begge klubber har nu ti dage til at appellere FIFA's afgørelse til sportens appel-domstol, CAS.

Cardiff skal lige have gransket dommen, inden klubben vil melde noget ud..

'Cardiff City FC anerkender dagens beslutning taget af FIFA's Players’ Status Committee angående transferen af Emiliano Sala. Vi vil søge yderligere afklaring fra FIFA om den præcise mening af erklæringen for at kunne træffe en beslutning om vore kommende skridt', lyder det i en erklæring fra Cardiff City.

Dømt for forbrydelse: Sendt i fængsel

Hvem skal betale for død spiller?

Ny udvikling i fly-ulykke: Sigtet for uagtsomt manddrab

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+