Skammelig jagt på Premier League-stjerner

Wayne Rooney kritiserer Premier League for at offentliggøre forslag om fælles lønnedgang for ligaens spillere

Wayne Rooney kritiserer i klumme i Sunday Times Premier League for at tvinge ligaens spillere op i et hjørne for at få dem til at betale regningen for den økonomiske krise i engelsk fodbold. (Arkivfoto). Foto: Andrew Yates/Reuters
Wayne Rooney kritiserer i klumme i Sunday Times Premier League for at tvinge ligaens spillere op i et hjørne for at få dem til at betale regningen for den økonomiske krise i engelsk fodbold. (Arkivfoto). Foto: Andrew Yates/Reuters
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Premier League har foreslået, at ligaens spillere giver afkald på 30 procent af deres løn for at hjælpe Englands bedste fodboldrække gennem den øjeblikkelige coronakrise.

Den tidligere Manchester United-angriber Wayne Rooney er dog ude med en heftig kritik af forslaget.

- Hvorfor skal fodboldspillerne gøres til syndebukke?

- Når Premier League offentliggør sådan et forslag, så øger det presset på spillerne og skaber en situation, som de (spillerne, red.) ikke kan vinde, skriver Wayne Rooney i en klumme i avisen Sunday Times.

- Hvis spillerne siger, at de ikke kan gå med til at afgive 30 procent - også selv om det kan betyde, at det vil ruinere nogle af dem økonomisk - så vil det blive præsenteret som, at 'rige spillere afviser at afgive løn', mener han.

Rooney, der i dag er manager for Derby i den næstbedste engelske fodboldrække, ser ingen grund til, at Premier League er gået offentligt ud med deres tanker.

- Hvorfor? Det er som om, at det handler om at gøre spillerne til skamme. At tvinge dem op i et hjørne, hvor de skal samle regningen op for mistet omsætning (i klubberne, red.), skriver han.

Den tidligere fodboldspiller kritiserer også den britiske sundhedsminister Matt Hancock, efter at han tidligere på ugen opfordrede Premier League-spillerne til at gå ned i løn.

Wayne Rooney beskriver den offentlige snak om en kollektiv lønnedgang for spillerne som direkte skammelig.

Han mener i stedet, at hver enkelt klub burde tage en snak med sine spillere.

- Klubberne burde sætte sig med hver enkelt spiller og forklare dem, hvor meget de skal spare for at overleve. Det ville spillerne acceptere.

- En spiller vil måske sige, at han kan klare 30 procent, mens en anden vil sige, at han kun har råd til fem procent, skriver Wayne Rooney.

Kampene i Premier League er suspenderet på ubestemt tid, hvilket betyder, at de engelske klubber har mistet en stor del af omsætningen.

Ligaen vil først blive genoptaget, når det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Der resterer fortsat ni spillerunder.

Beskyldt for sexfest: Nu undskylder han

Liverpool-stjerner raser mod klubben

Premier League-klub: Vi løber tør for penge i august

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+