Annonce:
Annonce:

Skeptisk ekspert: Har Mourinho stadig magien?

- Jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt mange ikke hellere vil spille for Klopp eller Pochettino, som de måske opfatter som mere 2016-managers, siger United-ekspert Morten Bruun

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Som erklæret fan af Manchester United glædede Morten Bruun sig både over klubbens indkøb og holdets sæsonstart.

I dag er kommentatoren fra 6’eren mere skeptisk, og søndagens afklapsning på hele 0-4 til Chelsea gødede heller ikke optimismen.

- Problemet er, at de er så dårlige mod de gode hold, sukker Morten Bruun.

- José Mourinho kom ellers fint nok fra start med sejre over Bournemouth, Southampton og Hull, hvor han sendte signaler om, at han ville gøre op med Louis van Gaals dødkedelige spillestil, og at United igen gik efter at vinde kampene. Det signalerede han både via sin taktik og sine indskiftninger.

- Men siden kampen mod Manchester City (hjemmenederlag på 1-2, red.) har det haltet, og det er bekymrende, at United er så klart næstbedst i opgørene mod det, der skulle være de øvrige tophold, siger han med adresse til Liverpool (0-0) og Chelsea.

Annonce:

- Og det er jo bedrøveligt, at United leverer holdets internationale sejre i Europa League. Den giver ingen kredit, og United bliver tværtimod latterliggjort for at spille i den turnering.

Tunge indkøb i en klub af Uniteds størrelse vil altid blive fulgt med lup. Og der har været krasse ord om Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan, mens forsvarskæmpen Eric Bailly, der søndag udgik med en grim knæskade, har fået mere nådig kritik.

58037541.jpg
Morten Bruun føler dog, at klubben og José Mourinho som nytilkommen manager gjorde det fornuftigt i sommerens transfervindue.

- Han kan ikke tillade sig at sige andet. Han har absolut fået favorable betingelser.

- Han har trods alt fået lov at hente for rigtigt mange penge, ligesom han fik det i Chelsea-tiden. Han kom til en stærk trup og fik lov at tilføre store navne. - Han har også set rigtigt med hensyn til Wayne Rooney. Han var den, der endelig tog fat om problematikken og tog konsekvensen af hans lave niveau.

Annonce:

At bænke anføreren kan dog også vise sig at have en pris. Få vil formentlig tilbagevise, at United kan mangle lederskab, når det ikke kører.

- Ja, det kan medføre et magt-vakuum i truppen. Og når Zlatan ser på Chris Smalling, tænker han måske: ’Hold da op. Er han min anfører?’

- Det var mange ’thumbs up’ spillerne imellem mod Chelsea. Det virkede, som om stemningen var for god på United-holdet, som trods alt var ved at blive skilt ad.

- Der er ingen, der griber fat i sidemanden og rusker ham. Pogba og Zlatan har deres eget at slås med. Og hvordan kan spillerne gå fra banen med et smil på læben efter 0-4. Det var nogle mærkelige signaler.

56567542.jpg
Også den type optræden hører under Mourinhos ansvar. Lige som det gør det, når hans foretrukne 4-2-3-1 formation ikke fungerer, og når han stadig famler efter at sætte de rigtige navne sammen i den.

- Det er nok for tidligt at skrive hans gravskrift, men han må da selv have forestillet sig noget andet, da han ankom til Old Trafford.

Annonce:

- Måske har han også selv svært ved at finde sin position i United, og man kan spørge: Er han den samlende figur? Har han stadig magien?

- Jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt mange spillere ikke hellere vil spille for Jürgen Klopp eller Mauricio Pochettino, som de måske opfatter som mere 2016-managers.

Om de nye stjerner siger Morten Bruun:

- Uniteds centrale midtbane har været kritiseret i årevis. Så køber de verdens bedste, Pogba, og han skal også finde sin rolle.

- Måske er det alligevel overvældende at komme med den pris (godt 600 millioner kroner, red.), når han nu i sin tid forlod klubben som lærling. Men han kommer trods alt fra Juventus og har spillet med i en Champions League-finale.

- Zlatan? Ja, jeg synes de manglede en deroppe. Han scorede trods alt 34 mål i den fransk liga sidste år, så det gav masser af mening.

- Men han har været vant til at være på et dominerende hold med masser af indlæg. Når hans hold bliver trykket tilbage, har han ikke samme værdi.

Annonce:

Som klubmand foretrækker Morten Bruun at iføre sig en vis optimisme, og han tror, at Mourinho får lang snor til at finde Manchester-melodien.

- Han har bare ikke fået det til at fungere endnu. Men det er jo ikke umuligt, at United går ud og vinder de næste fem kampe. Materialet er der, så det kan sagtens komme.

- Jeg er i alt fald ikke overbevist om, at de er på vej mod en forfærdelig sæson. Der er trods alt så langt op til deres overligger, at det hele SKAL være til at forbedre.

TV: Se Chelsea smadre Mourinhos United her:

 

Betændt stemning i spillertunnel: Vred Mourinho anklager Conte

Skælder ud på Zlatan: Det der gør man bare ikke!

Guardiola holder timelangt krisemøde efter nyt pointtab

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING

Bagholdet

Annonce:
Annonce: