Smadret i topkamp

Mohamed Salah stod for to af målene i Liverpools 3-1-sejr hjemme over Arsenal i Premier League

Foto. Phil Noble/Ritzau Scanpix
Foto. Phil Noble/Ritzau Scanpix

Liverpool gav Manchester City kamp til stregen i sidste sæsons udgave af Premier League, og der er ikke meget, der tyder på, at det bliver anderledes i denne.

I sikker stil vandt Jürgen Klopps mandskab lørdag aften 3-1 over Arsenal hjemme på Anfield og snuppede dermed sæsonens tredje sejr af tre mulige.

Mohamed Salah scorede to af målene for Liverpool, der med sejren bevarer førstepladsen foran Arsenal, som er toer før de resterende kampe i runden.

Begge hold kom ind til kampen som ubesejrede, men favoritværdigheden måtte Liverpool tage på sig.

Bolden blev da også oftest trillet rundt mellem de rødblusede i første halvleg, men gæsterne fra det nordlige London var bestemt ikke ufarlige.

Tættest på var Nicolas Pépé, da han slap alene igennem og brændte på Liverpool-keeper Adrian, men også Pierre-Emerick Aubameyang havde et tilbud, der ikke blev udnyttet.

Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Alligevel var Arsenal bagud ved pausen. Joël Matip steg til vejrs med fem minutter tilbage af første halvleg og pandede Trent Alexander-Arnolds hjørnespark i kassen til Liverpool-føring.

Efter pausen viste den tidligere Premier League-topscorer Salah, at han ikke har mistet målinstinktet.

Først scorede han stensikkert på et straffespark efter 49 minutter, og ti minutter senere udbyggede han føringen yderligere ved at lægge den kontrolleret i det lange hjørne til 3-0.

På trods af det solide forspring formåede Arsenal at skabe lidt panik i Liverpool-forsvaret i slutminutterne.

En sløj clearing af Trent Alexander-Arnold blev opsnappet af gæsterne. Bolden endte hos uruguayanske Lucas Torreira, der sparkede uden for Adrians rækkevidde og opildnede holdkammeraterne til at tro på udligningen.

Den kom ikke, og i stedet indkasserede Arsenal sæsonens første nederlag. Liverpool vil formentlig have et halvt øje på Manchester City, der søndag gæster Bournemouth.

43 kommentarer
Vis kommentarer