Smuk læge blev chikaneret af Mourinho: 'Datter af en luder'

Arbejdsklimaet var giftigt for den kvindelige læge Eva Carneiro i Chelsea

Det er i denne situation mod Swansea, at José Mourinho angiveligt kaldte hold-lægen Eva Carneiro 'datter af en luder'. (All Over Press)
Det er i denne situation mod Swansea, at José Mourinho angiveligt kaldte hold-lægen Eva Carneiro 'datter af en luder'. (All Over Press)

Tiden i Chelsea var mildest talt ikke nogen dans på roser for den kvindelige læge Eva Carneiro.

Carneiro faldt i unåde hos José Mourinho, da hun stormede på banen i sæsonpremieren for at behandle Eden Hazard mod Swansea. Belgieren blev båret ud af banen for at modtage behandling, og det efterlod svært pressede Chelsea med to mand i undertal efter Thibaut Courtois' udvisning tidligere i kampen.

Siden blev hun degraderet til Chelseas pigehold, mens hun blev udsat for uønskede kommentarer af seksuel karakter af sine kolleger i klubben. Det hævder hun ifølge Daily Mirror i den sag, hun har anlagt i arbejdsretten.

Her er det artige sager, Carneiros advokat, Mary O'Rourke, kan fortælle.

Således skal Mourinho have brugt nogle af sprogets værste og mest nedlandede gloser, da han skældte ud på Carneiro, som ellers bare passede sit job.

- Da Eva Carneiro løb ind på banen, råbte Mourinho, der stod bag hende, 'filha da puta', der er portugisisk for datter af en luder. Et meget stødende udtryk, der var rettet mod Eva Carneiro. Hun var den eneste kvinde på sidelinjen, hun forstår portugisisk og hun var lige løbet forbi ham. Råberiet fortsatte, da hun forlod banen og senere også i omklædningsrummet, fortæller Mary O'Rourke om den dramatiske episode, der blev begyndelsen til enden for både José Mourinho og Eva Carneiro i Chelsea.

- I omklædningsrummet sagde Mourinho til Dr. Paco Biosca  (klubbens medicinske direktør - red.), at 'hvis de ikke ved, hvordan de skal udføre deres jobs og de ikke forstår spillet, så finder du nogle andre. Man er nødt til at forstå spillet'.

Mary O'Rourke gør også opmærksom på, at kun Carneiro og ikke den mandlige fysioterapeut, Jon Fearn, blev omtalt af Mourinho.

Her er kampen, der kostede Eva Carneiro jobbet:

Men det meget omtalte optrin var langt fra det eneste, der gjorde livet surt for den smukke hold-læge.

- De inkluderede blandt andet, at Chelsea ikke reagerede på de sange af seksuel karakter, som modstandernes tilhængere sang om hende ved flere udekampe. Især hos Manchester United og West Ham. Manglen på omklædnings- og badefaciliteter til kvinder, selv om samtlige mandlige ansatte havde adgang til sådanne faciliteter. Den manglende vilje til at udstyre hende med et klub-jakkesæt og regelmæssige åbenlyst seksuelle kommentarer fra kolleger. På trods af dette blev hun ved med at arbejde for Chelsea, fordi hun var ansat i sit drømmejob.

Et job, der indbragte hende en årsløn på ca. 2,7 mio. kroner.

Eva Carneiro ankommer til arbejdsretten i Croydon mandag. (Foto: PA)
Eva Carneiro ankommer til arbejdsretten i Croydon mandag. (Foto: PA)
 

- Det er historien om en god ansat og en slem ansat. Den slemme presser den gode ud af hendes drømmejob, og arbejdsgiveren gør intet for at stoppe det, lyder det videre fra Mary O'Rourke.

- Den slemme ansatte skælder den gode ud, chikanerer hende seksuelt og degraderer hende for at udføre hendes professionelle pligter, der handler om at varetage de helbreds- og sikkerhedsmæssige aspekter på sidelinjen som hold-læge, fortsætter hun anklagerne mod den nykårede Manchester United-manager, der fik sparket efter en horribel sæsonstart, der sluttede med det værste titelforsvar i Premier Leagues historie.

- I stedet for at undersøge og disciplinere den dårlige ansatte, tillader arbejdsgiveren, at den dårlige ansatte bekræfter degraderingen både offentligt og privat, og at han fortsætter i jobbet.

- Omvendt bliver den gode ansattes degradering bekræftet, og hun får besked på at vende tilbage til jobbet og bygge bro med den dårlige ansatte, lyder O'Rourkes version af de begivenheder, der endte med at Carneiro røg helt ud af klubben.

Chelseas tidligere holdlæge Eva Carneiro pønser på at indlede en retssag mod klubbens i forvejen hårdt pressede manager, José Mourinho (Foto: All Over Press) Chelsea Tidligere Chelsea-læge hiver Mourinho i retten

Degraderingen af Eva Carneiro fik lov at finde sted, selv om Marina Granovskaia, der er en af Chelsea-zaren Roman Abramovich' nære rådgivere, støttede hende.

- Dem, der kender til situationen, ved, at du ikke har gjort noget forkert, skrev hun i en sms til Eva Carneiro,

Carneiro har både anklaget sin tidligere arbejdsgiver for usaglig opsigelse, og derudover kører hun et privat sagsanlæg mod Mourinho.

Han vil nu blive indkaldt som vidne i den førstnævnte sag inden for de næste to uger. Det vil tage mindst en dag at udspørge ham, vurderer Mary O'Rourke.

Eva Carneiro har takket nej til at indgå et forlig med London-klubben. Den skulle have tilbudt Carneiro 1,2 millioner pund svarende til 11,3 millioner kroner, da sagen begyndte mandag.

Det var en særdeles ordknap Mourinho, der mødte pressen dagen før det, der kan blive hans skæbnekamp (Foto: PA) Chelsea Mut Mourinho vrissede: Vil du købe min bog?

Nu hiver Eva Carneiro Chelsea i retten. (Foto: PA) Premier League Nu hiver den lækre læge Chelsea i retten

Mourinho er kendt for at ende i kontroversielle episoder. (Foto: AP) Premier League Mourinhos møgsager: Øje-pilleri, klammeri og gemmeleg i vasketøj

Alt om José vs Eva:

39 kommentarer
Vis kommentarer