Sort på hvidt: Eriksen bedre end Hazard, Özil og de andre stjerner

Christian Eriksen er i forrygende form for tiden - og statistisk set har han leveret bedre end sine konkurrenter de seneste tre år

Christian Eriksen er i topform for tiden. Foto: AP
Christian Eriksen er i topform for tiden. Foto: AP

Christian Eriksen nyder sit fodbold-liv for tiden.

Tottenham-stjernen startede ellers sæsonen i Premier League meget svingende og fik en del kritik for sine præstationer. Men pludseligt vendte det hele i efteråret både for London-klubben og den danske landsholdspiller. Og især i de seneste to måneder har den 24-årige playmaker brilleret for de hvid-blusede fra Tottenham.

I december scorede han fire gange og lavede to oplæg i blot fem kampe - en fornem præstation, der har kastet en nominering som decembers bedste Premier League-spiller af sig.

Et tydeligt tegn på, at Eriksen er en af ligaens allerbedste offensive spillere.

Og dykker man lidt længere ned i statistikkerne, får man endnu et bevis på, at den teknisk stærke midtbanespiller har domineret Premier League i en længere periode.

Foto: AP
Foto: AP
 

Eriksen bliver tit sammenlignet med andre offensive midtbanespillere, som huserer for de store hold i Premier League. Eden Hazard, David Silva, Mesut Özil og Juan Mata for at nævne nogle stykker.

Kritikere vil mene, at Eriksen ikke præsterer på ligeså højt niveau, som nogle af de førnævnte, og til tider kan falde ud af kampene - især når det spidser til. De seneste præstationer har dog modbevist de kritikere, og en spritny opgørelse over mål og assist fra de store offensive stjerner i Premier League understreger endnu mere, at Eriksen er en top-profil i ligaen.

Fodbold-statistikerne fra Opta har lavet en opgørelse over de spillere, der har leveret flest assist og mål i Premier League siden Juan Matas ankomst til Manchester United.

Spanieren, der skiftede fra Chelsea til United i januar 2014, har brilleret for 'De Røde Djævle' de seneste måneder og har været et stort samtale-emne i de britiske medier.

Men opgørelsen fra Opta, som blev vist på Sky Sports, tydeliggør, at det er en, der gør det bedre en dem alle - og han er dansk.

Siden den første måned i 2014 har Christian Eriksen lavet 33 mål og 31 assist i alle klub-turneringer. Tættest på er Eden Hazard, der har bidraget med 40 mål og 23 oplæg.

Juan Mata, der som nævnt har været i forrygende form i United på det seneste, står noteret for 33 kasser og 20 assist.

Christian Eriksen skiftede fra Ajax til Tottenham Hotspur i sommeren 2013.

Se også: Eriksen er nomineret til månedens spiller i England

Se også: Eriksen slår verdensstjerner: Her er julens 10 bedste i Premier League

Se også: Medier i ekstase over Eriksen: Han er den egentlige helt

Her sænker Eriksen og Alli Chelsea:

64 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere