Spansk legende skal redde Newcastle

Rutineret spanier tager over efter fyringen af Steve McClaren i trængte Newcastle

Rafael Benítez overtager tøjlerne i Newcastle United. (Foto: AP)
Rafael Benítez overtager tøjlerne i Newcastle United. (Foto: AP)

Det bliver et velkendt navn af engelsk fodbold, der skal forsøge at redde Newcastle United i Premier League efter fyringen af Steve McClaren.

Spanske Rafael Benítez er fredag blevet udpeget som afløseren, der har ti ligakampe til at få nordenglænderne på afstand af nedrykningsstregen, som klubben har flirtet faretruende med denne sæson.

- C'mon Toon Army. Klubben og jeg har brug for jeres fuldstændige involvering, kom det blandt andet fra Benítez ved præsentationen.

Han har været arbejdsløs siden fyringen i Real Madrid 4. januar.

Hans cv taler næsten for sig selv. I sine seks år i Liverpool FC nåede han blandt andet at vinde Champions League i 2005, nå finalen to år senere og tilmed være sølle fire point fra det engelske mesterskab.

Desuden har han stået i spidsen for Valencia (to spanske mesterskaber og en UEFA Cup), Inter, Chelsea (som han førte til Europa League-titlen i '13), Napoli (en pokaltitel) og altså Real Madrid.

Tager eget team med
Han overtager et rystet Newcastle, der under McClarens ledelse denne sæson har vundet sølle seks ligakampe.

Benítez tager sit eget hold med bestående af Fabio Pecchia, Francisco de Miguel Moreno og Antonio Gomez Perez, mens træner-trioen Paul Simpson, Alessandro Schoenmaker og Steve Black alle har forladt klubben med McClaren.

55-årige Benítez, der har underskrevet en treårig aftale med klubben, får kam til sine tynde lokker i første kamp for Newcastle. Mandag gæster The Magpies såmænd Leicester Citys mesterskabsaspiranter.

Newcastle ligger aktuelt næstsidst i Premier League med et enkelt point op til Sunderland på den sjove side af stregen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere