Spillet om Eriksen: Derfor har han ikke forlænget

Det er mere end seks måneder siden, at Tottenham tilbød Christian Eriksen en kontraktforlængelse, som danskeren stadig ikke har takket ja til. Det kan der være flere grunde til, mener en eks-agent

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det er seks måneder siden, at Ekstra Bladet kunne fortælle, at Tottenham-bossen Daniel Levy stod klar med en ny kontrakt til Christian Eriksen. En kontrakt, der vil rykke Eriksen fra en årlig indtjening på 18 millioner kroner til omkring de 30 millioner, som et udtryk for, at man vil satse på sensationen fra fynske Middelfart i årene frem.

Eriksen ønskede dog at vente med en forlængelse. For fokus skulle ligge på at spille sæsonen færdig. Og sådan blev det.

Her - seks måneder senere - er sæsonen for længst forbi, og den lige begyndt, men han har stadig sin gamle kontrakt med udløb i sommeren 2018.

Tottenham er i kontrol
Udviklingen, eller mangel på samme, overrasker Sam Wallace, som er journalist på The Independent. Men hvis Eriksen tror, han kan narre Tottenham ved at holde dem hen, tager han ifølge Wallace fejl.

- Jeg tror ikke, de vil lade ham se sine muligheder an. Så vil de nok sælge ham, før kontrakten løber ud. Hvis de tror, han ikke vil forlænge, så sælger de ham. Tottenham er ikke interesserede i at lade ham gå billigt - eller gratis, siger Wallace til Ekstra Bladet.

Skulle det komme til et ønske for begge parter om et salg, dels for at Tottenham kan tjene penge på Eriksen og dels for, at han selv kan komme videre, opstår der måske en anden udfordring.

Se også: Eriksen før ny sæson: Her skal vi forbedre os

- Der er to udfordringer. Mange klubber vil ikke handle med Tottenham, fordi de ikke bryder sig om klubben. Og så er der prisen. Eriksen bliver dyr, fordi Tottenham er kendt for at sælge dyrt. Så den pris Tottenham vil kræve, vil mange klubber nok ikke betale for ham lige nu, siger Wallace.

Journalisten mener samtidig, at Eriksen skal score flere mål og dominere kampene mere, end han gør nu, hvis han skal ryge videre til en storklub.

Bruger energi på andre
Den tidligere, danske topagent Karsten Aabrink, der blandt var agent for Stig Tøfting og Niclas Jensen, har en klar teori om, hvorfor kontrakten endnu ikke er forlænget.

- Det behøver ikke at være et udtryk for noget. Normalt kigger man først på forlængelse af en kontrakt eller et eventuelt salg af spilleren, når man er to år inde i kontraktperioden, siger Aabrink til Ekstra Bladet.

Se også: TV: Eriksen uheldig i premiere-nederlag til United

I så fald vil det betyde, at Eriksens kontrakt først vil blive diskuteret, når den nye sæson er overstået. Men der er også en anden mulighed. En mulighed, der egentlig er den samme som den i februar.

- Når han ikke har forlænget endnu, så kan det også være et udtryk for, at man bruger energi på dem, man vil sælge og købe. Og efter transfervinduet bruger man så tid på dem, man gerne vil forlænge med, siger Aabrink.

I tilfælde af et salg er Aabrink lige som Sam Wallace dog bange for den mulige monsterpris, som sidder på danskeren og hans trøje.

- I år skal han præstere lige så godt som sidste år, hvis han skal blive solgt. For Eriksen skal bevise, at det ikke var en enlig svale. Klubberne kan godt blive nervøse over en høj pris, hvis de samtidig er usikre på, om han kan fortsætte med at vise et højt niveau.

Se også: For dårlig mod tophold: Det skal Eriksen forbedre

Christian Eriksen var tæt på at blive den store helt i premieren mod United:

40 kommentarer
Vis kommentarer