Ståle vurderer Klopp: Han var heldig

Ståle Solbakken har store forventninger til Jürgen Klopp i fremtiden, men mener, at han var lidt heldig i debuten

Ståle Solbakken mener, at Jürgen Klopp var heldig i debuten for Liverpool (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ståle Solbakken mener, at Jürgen Klopp var heldig i debuten for Liverpool (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den tidligere Dortmund-træner Jürgen Klopp stod lørdag for første gang i spidsen for Liverpool, da de lørdag spillede 0-0 ude mod Tottenham.

FC København-træner Ståle Solbakken har altid været stor fan af Liverpool og for ham var det interessant at se, hvordan Liverpool gjorde det i Klopp-debuten.

- Liverpool var bedst i startfasen, hvor de pressede højt og havde mange erobringer og angreb. Men med et Liverpool-hold, der manglede en del fremover, så var 0-0 et godt resultat. Jeg synes, det var en ok debut af Klopp, men alt i alt var han også lidt heldig, siger Solbakken til VG.

- For Mignolet var Liverpools bedste spillere og diskede op med et par klasseredninger på vigtige tidspunkter, siger Solbakken.

Se også: Klopp fik sløjt point i debut

Se også: Så fed er Premier League: 26 spillere er for tykke

Jürgen Klopp på engelsk grund (Foto: AP)
Jürgen Klopp på engelsk grund (Foto: AP)
 

Solbakken har store forventninger til Liverpool-holdet i fremtiden.

- De kommer til at spille mere direkte end under Rodgers. De vil tage større chancer, og boldbesiddelsen kommer til at ske højere oppe på banen. I Danmark siger vi, at bolden bliver sat mere på spil, altså at man tager større chancer og hellere vil satse på at vinde bolden højt oppe på banen igen, siger Solbakken.

- Og så bliver det en anderledes formation. Jeg tror ikke, at Klopp kommer til at spille 3-4-3 eller 3-5-2, som Rodgers ofte gjorde, men hellere i forskellige varianter af 4-2-3-1 eller 4-3-3 alt efter, hvilke spillere der er til rådighed, siger Solbakken.

Solbakken mener, at Klopp i dagens kamp kunne glæde sig over, at spillerne prøvede at gennemføre planen, og han kunne se, at spillerne ville give alt.

- Nu sidder han nok og kigger på, om nogle af dagens spillere har de færdigheder, der skal til for at udføre planen. Han havde ikke meget at vælge mellem i dag, og det så man blandt andet på de sene udskiftninger, siger Solbakken.

Ifølge Ståle Solbakken vil Klopp uanset hvad ikke blive bedømt på denne sæson, da han kommer på ind på et svært tidspunkt med mange skader. Det er ifølge normanden først i næste sæson, at Klopp skal vise, hvad han kan.

Se også: Før debutkampen: Her er Klopps udfordringer i Liverpool

Se også: TV: Her bliver Ronaldo historisk

57 kommentarer
Vis kommentarer