Starter krig mod nye ejere

Konkurrenterne vil undgå, at Newcastle laver urimeligt lukrative sponsoraftaler med klubbens nye, rige ejere

Mange Newcastle-fans havde klædt sig ud i forbindelse med holdets kamp mod Tottenham i weekenden. Det var Newcastles første hjemmekamp, efter at klubben havde fået nye saudiarabiske ejere. Foto: Simon Bellis/Ritzau Scanpix
Mange Newcastle-fans havde klædt sig ud i forbindelse med holdets kamp mod Tottenham i weekenden. Det var Newcastles første hjemmekamp, efter at klubben havde fået nye saudiarabiske ejere. Foto: Simon Bellis/Ritzau Scanpix

Den saudiarabiske overtagelse af Premier League-klubben Newcastle får klubbens konkurrenter til at frygte, at den nordøstengelske klub vil få et ekstraordinært højt budget i fremtiden via sine stenrige ejere.

Derfor vedtog Premier League-klubberne mandag på et krisemøde et forslag, der blokerer klubbernes mulighed for at indgå sponsorater eller andre former for kommercielle aftaler med virksomheder, der har en direkte forbindelse til ejerne af en Premier League-klub.

I første omgang gælder aftalen i en måned. Imens skal det undersøges, om aftalen kan gøres permanent.

Det skriver normalt velinformerede The Guardian og Sky Sports. Medierne skriver, at 18 ud af 20 Premier League-klubber støttede op om forslaget.

Manchester City - hvis ejere kommer fra De Forenede Arabiske Emirater - stemte ikke, mens Newcastle som forventet stemte imod. Newcastles advokater har vurderet, at en sådan aftale er ulovlig.

Konkurrenterne frygter, at Newcastle vil kunne indgå sponsoraftaler på et niveau, der ligger langt over sponsoraternes egentlig værdi. På den måde får klubben tilført en masse penge, der kan bruges på spillerindkøb og lønninger.

I så fald vil Newcastle samtidig overholde de finansielle fairplayregler, fordi klubben selv genererer indtægten.

Det er den saudiarabiske investeringsfond PIF, der har overtaget aktiemajoriteten i Newcastle. Fonden kontrolleres af den saudiarabiske kronprins Mohammad bin Salman og har en enorm pengetank. PIF anslås at have en værdi på over 2,5 billioner kroner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?