Stjerne-træner sviner 'syg' mobilkultur

Southamptons spillere burde bruge mere tid på at snakke sammen i stedet for at sidde begravet i mobilerne, mener Southampton-træneren Ronald Koeman

Southampton-træneren Ronald Koeman er ikke begejstret for spilleres brug af mobiltelefoner. (Foto: AP/Scott Heppell)
Southampton-træneren Ronald Koeman er ikke begejstret for spilleres brug af mobiltelefoner. (Foto: AP/Scott Heppell)

Southampton-manager Ronald Koeman er stærkt kritisk over for brugen af mobiltelefoner blandt egne og andre fodboldspillere nu til dags.

- Et af fodboldens problemer er, at der ikke er nok kommunikation. Alt handler om sociale medier. Alle sætter sig med mobilen med det samme, siger Koeman ved en konference i London.

Hollænderen mener, at spillernes livsstil har ændret sig. Spillerne er i dag nærmest besatte af smartphones og sociale medier, og det kan ødelægge kommunikationen på banen.

- Da jeg var aktiv, spillede vi kort og snakkede sammen i bussen. Nu tager alle høretelefoner på og forsvinder ind i deres egen verden.

Den skandaleramte Adam Johnson vil have sin dom reduceret. (Foto: AP) Premier League Adam Johnson appellerer dom for sex med mindreårig

- For unge spillere handler det kun om dem selv og mindre om kommunikationen med de andre spillere på holdet.

- Det kan være en forklaring på, at de ikke snakker mere på banen. Kommunikationen på banen er ellers meget vigtig, forklarer den tidligere FC Barcelona-spiller.

53-årige Koeman bruger af samme grund træningerne hver uge på at lære spillerne at snakke med hinanden via forskellige øvelser.

Southampton, der er nummer syv i Premier League, møder lørdag Everton på udebane.

7 kommentarer
Vis kommentarer