Stjernen har isoleret sig: United frygter tidligt farvel

Alexis Sanchez har haft svært ved at finde sig til rette i Manchester siden skiftet fra Arsenal i januar, og nu frygter kilder tæt på klubben, at han har fortrudt sit valg

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Det har været svært for den chilenske angriber Alexis Sanchez at bryde igennem i den engelske storklub Manchester United, og i de første ti kampe er det blot blevet til et enkelt mål - en retur fra sit eget straffespark mod Huddersfield.

Ifølge det engelske medie Daily Mail er folk tæt på klubben begyndt at drage paralleller til den dyrt indkøbte argentiner Angel Di Maria, der kun fik en sæson på Old Trafford, inden han blev skippet videre til Paris.

Ifølge Daily Mails kilde ligner Alexis Sanchez en, der har fortrudt sit skifte til Manchester United, og staben er overrasket over hans manglende vilje til at lære sine medspillere at kende.

- Han ligner en, der ikke gider at være her mere. Han ser helt fortabt ud. Det var det samme med Angel Di Maria, siger en unavngiven kilde til Daily Mail.

Spiser alene
Oftest sidder han alene og spiser sin frokost i kantinen på Manchester Uniteds træningsanlæg, Carrington, og det har fået nogle til at forvente at hans tid i klubben bliver af samme længde som Angel Di Marias.

Mikkel Bischoff, der arbejder som fodboldekspert hos Discovery Networks, har selv boet i Manchester, hvor han var en del af træningsmiljøet i Manchester City. Han maner til besindighed, og tror snarere det er et spørgsmål om personlighed.

- Han er lidt en enspænder. Det så vi også i hans tid i Arsenal. Jeg tror, det er hans personlighed. Han er reserveret og mænger sig ikke så meget med holdkammeraterne.

Den tidligere fodboldspiller har selv oplevet, hvordan nogle spillere i en trup kan virke arrogante, men i virkeligheden har det bedst i eget selskab.

- Jeg kan huske Nicolas Anelka. Han var også meget reserveret, og snakkede kun nogen gange med os andre. Det var ikke fordi, han ikke gad os. Det var bare hans natur.

Alexis Sanchez erkender selv, at han ikke har fået den bedste start i Manchester United, men han fortæller samtidig, at der er især en spiller,som han kommer godt overens med.

- Jeg er kommet tæt på Zlatan ibrahimovic, siden jeg kom til for halvanden måned siden. Vi snakker sammen hver dag over en kop kaffe.

Kæmpe skuffelse
Mikkel Bischoff har været en stor kritiker af Alexis Sanchez' første tid i Manchester United og mener han har været en kæmpe skuffelse. Med en ugeløn på over 5 millioner kroner, så skal man forvente mere af chileneren.

- Når man kigger på, hvor god en spiller han har været over de seneste fire-fem sæsoner, så havde jeg troet, at han kunne gå ind og gøre en forskel.

Sanchez' belgiske holdkammerat Romelu Lukaku har selv oplevet en dårlig periode i sin første sæson hos Manchester United. Det har han vendt, og det tror han også, at den tidligere Arsenal-spiller kan.

- Han er en kvalitetsspiller med mange evner. Så længe han arbejder hårdt, så skal han nok komme til at gøre en forskel på os, siger Lukaku.

- Se bare på min situation. Jeg startede godt, men ramte en tørke i november og december. Han skal bare arbejde sig ud af det.

Næste sæson
Jose Mourinho har haft svært ved at få Sanchez til at fungere på Manchester United-holdet, men den portugisiske manager har tidligere været ude og sige, at han er klar til at give sin nye stjernespiller mere tid, og at han først forventer at se det bedste fra ham i næste sæson.

Og det kan meget vel være, at det er en Alexis Sanchez, der kommer med mere overskud end tidligere, når Manchester United starter træningen op igen.

For første gang i flere år, skal Chile ikke deltage ved en sommer-slutrunde, og derfor hænger en hel nations drømme ikke på hans skuldre.

Superliga-skandale udvikler sig: Nu sender de sagen videre

Vandt Champions League med Schmeichel: Nu er han pizzabager

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+