Stor beslutning truffet

Premier Leagues aktionærer og den engelske dommerforening er blevet enige om at VAR-systemet skal ændres

VAR eller ikke VAR? Der har været meget diskussionen af brugen af den nye teknologi i Premier League. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
VAR eller ikke VAR? Der har været meget diskussionen af brugen af den nye teknologi i Premier League. Foto: Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Det var meningen, at VAR-systemet skulle sikre færre kontroversielle beslutninger, men indtil nu har det virket som om, at det næsten har haft den modsatte effekt.

Derfor tager Premier League og den engelske dommerforening nu affære - de vil gøre VAR hurtigere og bedre.

Premier Leagues aktionærer og den engelske dommerforening afholdte torsdag et møde omkring dommernes hjælpeværktøj, VAR, og her var det ifølge Premier Leagues hjemmeside med en klar udmelding fra dommerchef Mike Riley - VAR skal forbedres.

Det betyder, at VAR-kendelses processen skal gøres hurtigere samtidig med, at der kommer en større kontinuitet i processerne.

Derudover vil der fremover blive informeret bedre om beslutningsgrundlaget for en kendelse - både for tilskuere på stadion, og til seere, der sidder derhjemme foran tv-skærmen.

Måden det på nuværende tidspunkt er udtænkt er, at der fremover for eksempel skal stå, 'Checking penalty for possible handball' i stedet for blot 'Checking Penalty'.

Deruover skriver Premier League også på sin hjemmeside, at man stadig vil vise billeder på stadion af kendelser, som bliver omstødt.

Premier League skriver som det sidste på sin hjemmeside også, at 82% af de kampafgørende beslutninger i sidste sæson var korrekte, mens man med VAR er kommet op på 91% i den nuværende sæson.

Blankt afvist: Risikerer udelukkelse

Grotesk scenarie for Liverpool: Alt andet gav problemer

Ustoppelige Liverpool kværnede City i dramatisk kamp

Ustoppelige Liverpool kværnede City i dramatisk kamp Superstjerne brød sammen på tv: Straf os hårdt

Ustoppelige Liverpool kværnede City i dramatisk kamp Superstjerne brød sammen på tv: Straf os hårdt Dolberg fik stjålet sit: Se sportsstjernernes vilde ure

Ustoppelige Liverpool kværnede City i dramatisk kamp Superstjerne brød sammen på tv: Straf os hårdt Dolberg fik stjålet sit: Se sportsstjernernes vilde ure Har fået nok af Danmark: - Minder om Brad og Angelina

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+