Stor mystik om tragisk død: - Det er fake

Den tidligere Premier League-spiller Jlloyd Samuel døde i en trafikulykke sidste år, men nu hævder søsteren, at dødsfaldet var iscenesat, og at hendes bror stadig er i live

Jlloyd Samuel blev mindet på Villa Park i maj sidste år. Men hans familie tror ikke på, at han er død. Foto: CRAIG BROUGH/Ritzau Scanpix
Jlloyd Samuel blev mindet på Villa Park i maj sidste år. Men hans familie tror ikke på, at han er død. Foto: CRAIG BROUGH/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Premier League

Det vakte naturligvis stor sorg i det engelske fodboldmiljø, da den tidligere Aston Villa- og Bolton-spiller Jlloyd Samuel døde i en trafikulykke i maj sidste år.

Trinidaderen kørte galt i sin Range Rover, da han var på vej hjem fra at have afleveret sine børn i skole, men hvad der umiddelbart lignede en tragisk trafikulykke har udviklet sig til lidt af et mysterie - eller måske snarere en regulær konspirationsteori.

Jlloyd Samuels familie anført af søsteren Leslie-Ann er nemlig overbevist om, at eks-fodboldspilleren fortsat er i live. Og at Jlloyd Samuels kone skulle have iscenesat et falsk dødsfald for at score en betydelig forsikringssum. Søsteren mener ganske enkelt ikke, at det var hendes brors lig, der blev fundet i bilen efter ulykken.

Det fortæller hun i et interview med The Sun, og historien går nu sin gang i flere store britiske medier, heriblandt BBC.

Artiklen fortsætter under billedet..

Jlloyd Samuel i duel med danske Thomas Gravesen i en kamp mellem Aston Villa og Everton i februar 2004. Foto: PAUL ELLIS/Ritzau Scanpix
Jlloyd Samuel i duel med danske Thomas Gravesen i en kamp mellem Aston Villa og Everton i februar 2004. Foto: PAUL ELLIS/Ritzau Scanpix
 

Samuel blev ellers obduceret af retsmedicineren John Sellar, der ud fra tandkort og røntgenbilleder konkluderede, at liget var identisk med den dengang 37-årige Jlloyd Samuel.

Det er dog ikke bevis nok for familien, der har klaget til retsmedicineren og det lokale politi i Cheshire, hvor ulykken fandt sted. Klagen bunder i, at familien er utilfreds med, at de ikke selv fik lov at udføre DNA-test på de jordiske rester af Jlloyd Samuel - hvor bizart det end må lyde.

Og skulle man være i tvivl om, hvorvidt søsteren mener det alvorligt, kan man blot tage et kig på hendes Instagram-konto, som er dedikeret til kampen for at finde frem til sandheden om brorens død.

Artiklen fortsætter under billedet..

På Instagram skriver søsteren også jævnligt om, at Jlloyd Samuel følte sig truet op til trafikulykken, men det fremgår ikke af hendes forklaring, hvordan broren er involveret i det påståede iscenesatte dødsfald

Tidligere PL-spiller dræbt i ulykke - havde lige afleveret sine børn

Politiet afviser
En talsmand for politiet i Cheshire bekræfter, at man har modtaget en klage, men også at man foreløbigt har afvist den.

- Hendes klage blev efterforsket grundigt af erfarne betjente, som vurderede at efterforskningen af Mr. Samuels død var tilstrækkelig, rettidig og opfyldte de nødendige standarder. Disse konklusioner blev bekræftet i en lignende gennemgang af en uafhængig politistyrke. Derfor blev klagen ikke opretholdt.

- Familiemedlemmerne er blevet informeret om dette og om konklusionerne som følge af efterforskningen af klagen, lyder det.

Politiet oplyser desuden, at Leslie-Ann Samuel fik 28 dage til at anke beslutningen fra politiet, men at man ikke har modtaget en sådan anke. Ikke desto mindre skal parterne igennem en høring, hvor det forventes, at familien vil stille spørgsmålstegn ved politiets og retsmedicinerens konklusion.

En høring, som Jlloyd Samuels enke ikke ser frem til.

- Jeg vil ikke kommentere det på nuværende tidspunkt. Min eneste bekymring lige nu er at komme gennem næste uges høring og beskytte mine tre børn, som ikke bare har måttet leve med det tragiske tab af deres far, men også være vidner til ubarmhjertige fake news, trusler og personlige angreb på sociale medier, oplyser Emma Samuel.

Jlloyd Samuel nåede 240 kampe i Premier League for Aston Villa og Bolton fra 1998-2011, inden han rykkede til Cardiff. Siden fulgte et par år i forskellige klubber i Iran, hvorefter han stoppede karrieren i 2017 - året før sin død.

Han nåede desuden to landskampe for Trinidad og Tobago, men havde også engelsk pas.

Jlloyd Samuel havde sin force i defensiven. Her sammen med Manchester Uniteds Paul Scholes i en FA Cup-kamp i januar 2004. Foto: DAVID DAVIES/Ritzau Scanpix
Jlloyd Samuel havde sin force i defensiven. Her sammen med Manchester Uniteds Paul Scholes i en FA Cup-kamp i januar 2004. Foto: DAVID DAVIES/Ritzau Scanpix

UFC-stjernens datter forsvundet - nu er et lig fundet

EM i fare: Dansk modstander risikerer udelukkelse

Superligaen indefra: AGF-profil kan ende i FCM

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind