Stor protest på vej: Ballade i Bendtners klub

Syv managers er fyret på fem år i Nicklas Bendtners Nottingham Forest, og nu vil fansene protestere - næste manager kan blive en af Michael Laudrups tidligere holdkammerater

Det er 16. januar og Nicklas Bendtner har fødselsdag og fylder 29 år i dag, men for hans klub Nottingham Forest er der ikke meget at fejre for tiden.

Lørdag blev det 0-0 mod Birmingham, og så blev manager Philippe Montanier fyret, og nu fortsætter uroen i klubben, for fansene er så rasende på formand Fawaz Al Hasawi, at en gruppe af fans nu har iværksat en protestaktion forud for den kommende lørdags kamp mod Bristol City.

Under hashtagget #fawazout opfordrer fansene til, at man 'spreder ordet', og der er 'behov for et stort antal mennesker' til protesten, der finder sted ved parkeringspladsen ved Peter Taylor-tribunen.

Fansene opfordrer på Twitter endda til, at man møder op, selvom man ikke ønsker at se kampen.

forest fans protest

Blandt fansene er der delte meninger om Montaniers fyring, for han var en populær mand, og hans navn blev sunget efter slutfløjt i weekenden, men omvendt kunne mange nok godt se, at det ikke kunne fortsætte på denne måned.

Utilfredsheden bunder mere i, at Montanier nu er manager nummer syv, som formanden har været nødt til at fyre, siden han kom til i 2012.

Senest har et amerikanske konsortium budt på klubben, men Fawaz Al Hasawi sagde nej til et salg, der kunne have givet klubben en helt ny start.

En beslutning, der også har vakt vrede eller i hvert fald undren hos den tidligere Forest-spiller David Prutton, der nåede 150 kampe for klubben og nu er ekspert hos Sky Sports.

- Fawaz Al Hasawi har sagt, at han afslog handlen, fordi han ikke mente, at det var det rigtige for klubben. Man må håbe, at det er sandt, og at han ikke afslog, fordi det var det rigtige for ham personligt, siger Prutton til Nottingham Post.

Artiklen fortsætter under billederne

10.7675251z.jpg

10.4914799n (1).jpg

Se selvmål fra Nicklas Bendtner i tv-playeren over artiklen

Fawaz kom til klubben, da klubben lå i ruiner, men Prutton mener ikke, at klubben har udviklet sig på de fire år med arabisk formand frem for forgængeren Nigel Doughty, der døde som blot 54-årig i 2012.

- Doughty drev klubben respektfuldt og kendte sin rolle, men med Fawaz er det anderledes. Han solgte klubbens mest lovende spiller i form af Oliver Burke for 110 millioner kroner i sidste transfervindue, men manageren vidste ikke meget om det, siger Prutton.

- Det var gode penge, men du kan ikke sælge så god en spiller, så sent i vinduet, for så er der ikke tid til at hente en ny, siger Prutton.

De bløder i Nottingham Forest:
forest bløder

Nedturen fortsætter: Bendtner bænket hele kampen

Tidligere Brøndby-bomber overgår Bendtner

Skrækscenariet er klubber som Blackburn og Blackpool, der er strøget fra Premier League og ned til League 2 under uduelige formænd for siden at kæmpe med at avancere igen.

- Der er altid en fare for, at det samme kan ske. Det er en skam, for jeg kan huske, at da jeg var 16-17 år og fortalte, at jeg spillede for Nottingham Forest, der ville folk sige 'wow' og være imponerede, siger Prutton.

- Klubben er blevet udhulet. Fansene er ikke blevet desillusionerede over en nat. Der er denne her negativitet, og det avler kynisme. Det er forståeligt, at folk føler sådan, siger Prutton.

Favorit til manager-jobbet
Favorit til at blive ny manager i Nottingham Forest er pt spanske Oscar Garcia, der er træner i Red Bull Salzburg. Han spillede som aktiv 69 kampe for Barcelona tilbage i 1990'erne, hvor han som helt ung blandt andet har spillet med Michael Laudrup. Før Salzburg har han blandt andet været manager i både Brighton og Watford.

Nottingham Forest er uden sejr i otte kampe og har i den næstbedste række nu blot tre point ned til nedrykningsstregen til League One. Og fødselsdagsbarnet Nicklas Bendtner han kan se tilbage på en bænkplads i den seneste kamp, mens det i alt er blevet til 15 kampe og to mål i danskerens tid hos Nottingham Forest - seneste mål kom 2. december.

Det sagde Bendtner for ti år siden: Interviewet han (ikke) fortryder

10.6023599n.jpg

Her er Bendtners seneste mål for Nottingham Forest - det er fra 2. december

Kom helt tæt på: Derfor havnede Bendtner i Forest

Sådan har Bendtner klaret det i Forest sammenlignet med de øvrige danskere:
 Bendtner og de andre - sammenligning