Storklub får kæmpe transfer-straf

Chelsea må ikke købe spillere de næste to vinduer, lyder en ny dom. De har forbrudt sig mod reglen om at skrive kontrakter med mindreårige

Ekstra Bladets sportsjournalist Gisle Thorsen udlægger sagen her sagen. Producer: Kristian Hansen

Klubben er blevet fundet skyldig i 29 overtrædelser af FIFA's artikel 19, der omhandler indkøb af spillere under 18 år.

Den engelske storklub Chelsea er af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) blevet idømt en karantæne på to transfervinduer, hvor klubben ikke må hente nye spillere.

Det skyldes, at klubben har forbrudt sig mod reglerne om kontrakter med spillere under 18 år. Det skriver Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) på sin hjemmeside.

Dermed har danske Andreas Christensen, som selv har været igennem Chelseas ungdomssystem ikke udsigt til at få nye konkurrenter på sin position foreløbig.

Ifølge FIFA har Chelsea i 29 tilfælde brudt reglerne for køb og registrering af spillere under 18 år.

Klubben har mulighed for at anke afgørelsen til FIFA's Appelkomité, hvilket de allerede har gjort.

- Chelsea FC afviser kategorisk de påståede regelbrud og vil derfor appellere afgørelsen, skriver klubben på sin hjemmeside.

Tidligere har andre klubber anket lignende straffe, hvilket har trukket sagerne ud, så man kunne nå at købe spillere i det kommende transfervindue, mens anken blev behandlet.

Ud over karantænen har Chelsea også modtaget en bøde på små fire millioner kroner og har fået 90 dage til at bringe forholdene i orden.

Karantænen gælder ikke klubbens kvindehold og futsalhold.

Også det engelske fodboldforbund (FA) har fejlet i overholdelsen af reglerne på området og har fået en bøde på 3,4 millioner kroner og et halvt år til at få rettet op på procedurerne på området.

David de Gea er stadig ikke lige så god som Peter Schmeichel. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix Premier League Roser Schmeichel: - Bedre end de Gea

Eriksen er stadig Tottenham-spiller, og ifølge agenten er det det eneste, som teknikeren tænker på nu. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix. Premier League Eriksens agent kommenterer exit-rygter

28 kommentarer
Vis kommentarer