Storklub klar til sommer-blodbad: Store stjerner foran exit

Store Manchester United-profiler kan være fortid til sommer. En større udrensning kan ske i United efter en skuffende sæson indtil videre

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Store Manchester United-spillere som Juan Mata, Zlatan Ibrahimovic og Luke Shaw være meget vel være fortid i United. Ifølge Mirror har ti Manchester United-spillere mere end kniven for struben forud for den nye sæson.

Her nævner mediet Luke Shaw, Anthony Martial, Zlatan Ibrahimovic, Daley Blind, Matteo Darmain, Marouane Fellaini, Ander Herrara, Juan Mata, Chris Smalling og Michael Carrick som mulige spillere med en fortid i klubben. 

Carrick har dog allerede meddelt, at han stopper karrieren efter denne sæson.

Successen er udeblevet i United i denne sæson, der allerede er 16 point bag ved Manchester City i toppen af Premier League og er røget ud af Champions League. Derfor kan store ændringer være på vej., og et regulært sommer-blodbad kan være forestående.

Premier League-kommentator hos Discovery og tidligere landsholdsspiller Morten Bruun er meget overbevist om, at i hvert fald Luke Shaw er fortid i United, da José Mourinho og forsvarsspillerens forhold er meget betændt.

Venstrebacken kom til klubben i 2014, og han kostede dengang 254 millioner kroner.

- Jeg er 100 procent sikker på, at Luke Shaw forlader klubben. Det har på mange måder været et skrækkeligt forløb, det har tenderet til voksenmobning. For alle parters skyld skal Luke Shaw videre. Mourinho og Shaws forhold er så forpestet, siger Morten Bruun til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Luke Shaw og José Mourinho har et meget anstrengt forhold. Foto: Matt West/BPI/REX
Luke Shaw og José Mourinho har et meget anstrengt forhold. Foto: Matt West/BPI/REX
 

- Værste køb i ti år
Zlatan Ibrahimovic går også en meget usikker fremtid i møde. Morten Bruun vurderer, at den svenske angriber er det værste indkøb de seneste mange år, efter han skrev kontrakt med United igen.

- Jeg håber, at Zlatan Ibrahimovic forlader klubben. Det har været Manchester Uniteds største fejlkøb de sidste ti år, at han kom tilbage til klubben. Zlatan ville jo ikke forlænge sin kontrakt, da det gik godt, så det ser jeg som en kæmpe fejl, siger Bruun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Morten Bruun har ikke været imponeret over Zlatan Ibrahimovic, efter at han kom tilbage til klubben. Foto: Philip Oldham/BPI/REX
Morten Bruun har ikke været imponeret over Zlatan Ibrahimovic, efter at han kom tilbage til klubben. Foto: Philip Oldham/BPI/REX

Fodboldkommentatoren mener heller ikke, at fremtiden ser god ud for Daley Biind, Matteo Darmain, Juan Mata og Chris Smailling. Bruun pointerer, at Marcus Rojos kontraktforlængelse med United burde være en indikation på et exit for Daley Blind.

Martial går ifølge den tidligere landsholdsspiller en stor fremtid i møde, og derfor vil Mourinho med stor sandsynlighed ikke skille sig af med den franske spiller uden at få en stort pengebeløb for ham.

- Jeg tror, at Martial bliver i United, da han jo ikke har kontraktudløb. I modsætning til Luke Shaw, så har alle vel en formodning om, at hvis hans talent bliver udløst, så kan han blive blandt de ti bedste i verden, siger han.

Bruun pointerer også, at Mourinho nok gerne vil beholde Marouane Fellaini og Ander Herrera, men Fellaini har blandt andet kontraktudløb til sommer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Manchester United vil nok gerne holde på Martial, vurderer Bruun. Foto: Matt West/BPI/REX
Manchester United vil nok gerne holde på Martial, vurderer Bruun. Foto: Matt West/BPI/REX

Lindelöff burde være fortid
Selvom Chris Smalling måske ikke er United-spiller efter denne sæson, så mener Bruun, at Mourinho burde skille sig med Victor Lindelöff i stedet for. Svenskeren, der blev hentet af Mourinho i Benfica for blot et år siden. Det er dog tvivlsomt, om den portugisiske træner vil det.

- Jeg er nok mere tilbøjelig til at skille mig af med Phil Jones, da han simpelthen ikke spiller nok. Det er ikke holdbart at have et tredje eller fjerdevalg, der aldrig er klar på grund af skader. Lindelöff burde dog være på vej ud af døren, men det vil nok være for stort et prestigetab for Mourinho allerede et år efter, at han hentede ham, siger Bruun.

En af nøglerne til succes som spiller under Mourinhos ledelse er hårdt arbejde og en god vindermentalitet.

- Mourinho vil have ekstremt konkurrencedygtige spillere, og de skal være parat til at vinde med alle stående midler. Der er ikke plads til luksus-spillere, alle spillere skal tage et slæb, siger han.

Vandt Champions League med Schmeichel: Nu er han pizzabager

Ramt af personlig nedtur: Dansk stjerne tog kontakt til legende

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING