Storklubs sidste ønske: Giv os dansk U21-profil

Andreas Christensen lukker transfervinduet i Gladbach, hvis sportsdirektørens ønske bliver opfyldt

Andreas Christensen (nummer to fra højre) er ønskespilleren i Gladbach (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Christensen (nummer to fra højre) er ønskespilleren i Gladbach (Foto: Lars Poulsen)

19-årige Andreas Christensen fik i maj Premier League-debut for Chelsea. Tidligere på måneden fik han så debut på det danske A-landshold mod Montenegro og kom også ind, da sejren i EM-kvalifikationen mod Serbien skulle køres hjem.

Efterfølgende var defensivspilleren fast mand for det danske U21-landshold, der spillede sig i semifinalen ved EM og kvalificerede sig til OL.

Nu er den tidligere Brøndby-spiller så på vej mod et klubskifte.

- Vi ønsker at leje Christensen fra Chelsea. Dermed vil vores planer for det centrale forsvar være opfyldt, siger Gladbachs sportsdirektør Max Eberl ifølge Spox.

Gladbach sluttede i sidste sæson som nummer tre i den tyske Bundesliga - efter Bayern München og Wolfsburg.

Tyskerne havde mandag første træningsdag, og det med tre nye spillere i form af Kaiserslautern-keeperen Tobias Sippel, Hannover-midtbanen Lars Stindl og midterforsvareren Nico Elvedi fra FC Zürich.

Nicolai Brock-Madsen og Jannik Vestergaard i en afslappet snak efter et af mange træningspas i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Det tjener U21-stjernerne

For Jannik Vestergaard udløser EM-triumfen peanuts i forhold til, at han tjener 11 mio. kr. om året i Werder Bremen. EM-guld udløser blot 122.000 kr. til hver spiller. (Foto: Lars Poulsen) U21EM - 25. jun. 2015 - kl. 06:41 Afsløring: Her U21-heltenes EM-bonus

Ti spillere støder først til truppen senere efter at have været af sted med landshold - heriblandt Leverkusen-angriberen Josip Drmic.

I den kommende sæson skal Gladbach for første gang i klubbens historie spille med i Champions League-gruppespillet.

- Vi ved, at det bliver svært, og vi har en ny situation. Champions League kender jeg kun fra tv, må jeg tilstå. Man kan ikke forestille sig, hvordan det bliver, siger Eberl.

- Vi går ind til den nye sæson med realistiske mål, og vi ønsker at slutte tæt på de første pladser, siger Eberl.

Se også: Bendtner som van Persie: Fanger vildt dyr på ferie

Se også: Fischer sviner fans: Det var en skandale

24. juli spiller Gladbach testkamp mod Porto, mens sæsonen indledes 15. august ude mod Dortmund.

Kommer Andreas Christensen til Gladbach bliver han den 16. dansker i historien, der optræder for klubben. Den mest kendte er naturligvis Allan Simonsen, der spillede i Gladbach fra 1972 til 1979 og altså også i sæsonen, hvor han blev kåret til Europas bedste spiller i 1977.

Siden årtusindeskiftet har Peter Nielsen, Morten Skoubo, Kasper Bøgelund, Thomas Helveg, Bo Svensson, Sebastian Svárd og Mikkel Thygesen spillet for Gladbach.

Klubben havde sin storhedstid i 1970'erne, hvor det blev til fem mesterskaber. De seneste 35 år er det kun blevet til en enkelt titel - pokaltitlen i 1995.

Gladbach og Chelsea har et godt forhold fra tidligere. Før 2014-sæsonen lejede Chelsea belgiske Thorgan Hazard ud til Gladbach, og lillebror-Hazard er siden skiftet permanent til tyskerne.

Andreas Christensen har aldrig været til en fest, fortæller hans far:

5 kommentarer
Vis kommentarer
Premier League - seneste kampe
Hent flere
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere