Storklubs sidste ønske: Giv os dansk U21-profil

Andreas Christensen lukker transfervinduet i Gladbach, hvis sportsdirektørens ønske bliver opfyldt

Andreas Christensen (nummer to fra højre) er ønskespilleren i Gladbach (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Christensen (nummer to fra højre) er ønskespilleren i Gladbach (Foto: Lars Poulsen)

19-årige Andreas Christensen fik i maj Premier League-debut for Chelsea. Tidligere på måneden fik han så debut på det danske A-landshold mod Montenegro og kom også ind, da sejren i EM-kvalifikationen mod Serbien skulle køres hjem.

Efterfølgende var defensivspilleren fast mand for det danske U21-landshold, der spillede sig i semifinalen ved EM og kvalificerede sig til OL.

Nu er den tidligere Brøndby-spiller så på vej mod et klubskifte.

- Vi ønsker at leje Christensen fra Chelsea. Dermed vil vores planer for det centrale forsvar være opfyldt, siger Gladbachs sportsdirektør Max Eberl ifølge Spox.

Gladbach sluttede i sidste sæson som nummer tre i den tyske Bundesliga - efter Bayern München og Wolfsburg.

Tyskerne havde mandag første træningsdag, og det med tre nye spillere i form af Kaiserslautern-keeperen Tobias Sippel, Hannover-midtbanen Lars Stindl og midterforsvareren Nico Elvedi fra FC Zürich.

Nicolai Brock-Madsen og Jannik Vestergaard i en afslappet snak efter et af mange træningspas i Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Det tjener U21-stjernerne

For Jannik Vestergaard udløser EM-triumfen peanuts i forhold til, at han tjener 11 mio. kr. om året i Werder Bremen. EM-guld udløser blot 122.000 kr. til hver spiller. (Foto: Lars Poulsen) U21EM Afsløring: Her U21-heltenes EM-bonus

Ti spillere støder først til truppen senere efter at have været af sted med landshold - heriblandt Leverkusen-angriberen Josip Drmic.

I den kommende sæson skal Gladbach for første gang i klubbens historie spille med i Champions League-gruppespillet.

- Vi ved, at det bliver svært, og vi har en ny situation. Champions League kender jeg kun fra tv, må jeg tilstå. Man kan ikke forestille sig, hvordan det bliver, siger Eberl.

- Vi går ind til den nye sæson med realistiske mål, og vi ønsker at slutte tæt på de første pladser, siger Eberl.

Nicklas Bendtner følger trenden blandt farlige fodboldspillere og har fanget et farligt dyr (Foto: Mogens Flindt) Tysk fodbold Bendtner som van Persie: Fanger vildt dyr på ferie

Viktor Fischer flår trøjen af efter kampen, og han sviner de svenske fans til (Foto: Lars Poulsen) U21EM Fischer sviner fans: Det var en skandale

24. juli spiller Gladbach testkamp mod Porto, mens sæsonen indledes 15. august ude mod Dortmund.

Kommer Andreas Christensen til Gladbach bliver han den 16. dansker i historien, der optræder for klubben. Den mest kendte er naturligvis Allan Simonsen, der spillede i Gladbach fra 1972 til 1979 og altså også i sæsonen, hvor han blev kåret til Europas bedste spiller i 1977.

Siden årtusindeskiftet har Peter Nielsen, Morten Skoubo, Kasper Bøgelund, Thomas Helveg, Bo Svensson, Sebastian Svárd og Mikkel Thygesen spillet for Gladbach.

Klubben havde sin storhedstid i 1970'erne, hvor det blev til fem mesterskaber. De seneste 35 år er det kun blevet til en enkelt titel - pokaltitlen i 1995.

Gladbach og Chelsea har et godt forhold fra tidligere. Før 2014-sæsonen lejede Chelsea belgiske Thorgan Hazard ud til Gladbach, og lillebror-Hazard er siden skiftet permanent til tyskerne.

Andreas Christensen har aldrig været til en fest, fortæller hans far:

5 kommentarer
Vis kommentarer