Straffesparks-drama i topbrag

Dommer Michael Oliver kom i stor fokus i topbraget mellem Chelsea og Arsenal, hvor begge hold følte sig snydt for straffespark. 0-0 endte kampen, der sender Chelsea meget tæt på mesterskabet

Alexis Sanchez. Eden Hazard. Cesc Fabregas.

Man skulle tro, at en af de talrige profiler på Chelseas og Arsenals hold ville komme i fokus i søndagens topbrag i Premier League – men i stedet blev det opgørets dommer Michael Oliver, der blev det helt store samtale-emne i 0-0-opgøret.

Tre gange kunne og burde Oliver have dømt straffespark i første halvleg på Emirates Stadium -  men dommerens fløjte forblev tavs i alle tre episoder.

Efter et kvarters spil udspillede den første kontroversielle situation sig.

Se også: Chelsea-dominans: Seks spillere på årets hold

Cesc Fabregas, der var tilbage på sin gamle hjemmebane for første gang siden skiftet til Chelsea, sendte Oscar i i dybden med en fremragende aflevering, der sprættede hjemmeholdets forsvar op.

Oscar, som til dagens kamp var blevet valgt som falsk 9’er i fraværet af topscorer Diego Costa, lobbede kvikt bolden over Arsenals keeper David Opsina, der forsatte videre med stor kraft ind i Oscar – men Hector Bellerin nåede lige akkurat at komme tilbage og afværge en tidlig Chelsea-føring

Jose Mourinho spruttede efterfølgende af raseri på sidelinjen, da portugiseren i den grad følte sig snydt for et straffespark – og med rette.

Oscar blev i pausen udskiftet med en mindre hjernerystelse efter sit sammenstød med Ospina, men inden de 45 minutter var gået, nåede dommer Oliver at komme i straffesparks-fokus yderligere to gange.

Seks minutter senere fik Jose Mourinho nemlig mere at irritere sig over, da Chelsea endnu engang følte sig snydt, da Fabregas faldt i feltet.

Den tidligere Arsenal-stjerne fik dog i stedet gult kort for film - til stor glæde for hjemmeholdets fans - men tv-billederne viste, at spanieren blev ramt på låret af Santi Cazorla.

Og efter en halv times spil var det Arsenals tur til at rase over manden i sort, da Gary Cahill klart tog med hænder i Chelsea-feltet efter et forsøg fra Cazorla. Men Olivers fløjte forblev tavs.

Arsenal forsøgte at presse på i anden halvleg, og Per Mertesacker kom også til en stor mulighed på et hjørnespark, men den lange tysker missede sit skud totalt.

I stedet kørte Chelsea kampen hjem på auto-pilot, da Jose Mourinho i den grad var tilfreds med 0-0. Resultatet betyder nemlig, at London-klubben er meget tæt på klubbens femte mesterskab. Med fire runder igen har de blå-blusede et forspring på hele ti point ned til Manchester City og Arsenal - noget som

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere