Sunderland sikrer sæsonens første sejr mod ærkerivaler

Sunderland sikrede søndag sæsonens første Premier League-sejr, da de besejrede ærkerivalerne Newcastle

To af Premier Leagues værste mandskaber denne sæson, Sunderland og Newcastle, tørnede søndag sammen i dagens første store derby i ligaen. Begge havde forud for kampen få points med fra de første ni kampe, hvor hjemmeholdet Sunderland var helt uden sejr.

Derfor var begge mandskaber tvunget til sejr, og specielt Newcastle var tæt på fra kampens start.

Fabricio Coloccini kom nemlig efter tre minutter tæt på at sparke et saksesparks-lignende forsøg i mål, men han fik ikke et godt nok træf på bolden til at han fra få meters afstand kunne udfordre keeperen Costel Pantilimon.

Se også: Slut: United og City delte

Og netop Coloccini fik igen skabt opmærksomhed om sit navn, da han i det første minut af første halvlegs tillægstid, væltede Steven Fletcher omkuld efter et hårdt skulderskub. Det takserede kampens dommer med et rødt kort og straffespark, og trods store protester blev den kendelse stående, og Adam Johnson åbnede scoringen to minutter senere på straffesparket.

I anden halvleg var Newcastle godt med, trods de var en mand i undertal. Aleksandar Mitrovic fik en stor chance, da han snød Sunderland-forsvaret med en skudfinte og befandt sig alene med Newcastle-keeperen, som dog snuppede en svag afslutning.

I stedet blev det Billy Jones fra Sunderland der udbyggede føringen efter 65 minutter. Et hjørnespark blev flugtet mod mål af Jermaine Defoe, og på mållinjen rettede Jones den i kassen til 2-0.

Se også: Aston Villa fyrer manager Tim Sherwood

Kampen blev næsten afgjort i det 72. minut, da Adam Johnson ramte overliggeren med et drøn af et langskud, men bolden fandt altså ikke vej til nettet.

Det gjorde den tilgengæld 13 minutter senere, da Steven Fletcher flugtede bolden suverænt i nettet efter et vidunderligt kontranagreb af hjemmeholdet.

Sunderland sikrede dermed deres første sejr i denne sæson, mens at de fortsatte den gode stime mod Newcastle, hvor de nu har sejret i de seneste seks opgør.

Sejren sender dem op á points med netop Newcastle. Begge hold ligger dermed side om side med hinanden på henholdsvis 18. og 19. pladsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer