Sydkoreansk show da Eriksen vandt danskermøde

Heung Min Son blev dobbelt målscorer da Tottenham og Eriksen nedlagde danskertrio på Wembley

Son Heung-Min runder Jonas Lössl og bringer Tottenham i front. Foto: AP
Son Heung-Min runder Jonas Lössl og bringer Tottenham i front. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Premier League

Christian Eriksen var ikke særlig gæstfri, da han på Wembley var vært for en trio af landsmænd. Tottenham sendte uden de helt store anstrengelser Huddersfield hjem fra Wembley med et nederlag på 2-0.

Kampens optakt var præget af et par kuriøse hændelser.

På Mauricio Pochettinos 46 års fødselsdag fik dommer Mike Jones fik en lægskade under opvarmningen, og en dommer blev efterlyst over højtaleranlægget, men i stedet blev fjerdedommer Kevin Friend forfremmet.

Kort efter måtte den danske målmand tilbage i kabinen for at afmontere sin vielsesring, men da der først var fløjtet op, var det slut med det uforudsigelige.

Tottenhams velsmurte maskine rullede fremad, og Huddersfields forsvar med Lössl og Mathias Zanka Jørgensen fik rigeligt at se til.

Lössl dykkede flot ned i en afslutning fra Harry Kane efter 16 minutter, og kort efter kunne han ånde lettet op, da Christian Eriksens frispark blev rettet af i muren og tog ydersiden af stolpen.

Samme Eriksen sparkede lidt senere – og efter en lækker tunnel på Jonathan Hogg - direkte ind i landsmandens handsker, men minuttet efter kunne Lössl kun sprælle, da Heung Min Son spurtede mod feltet, rundede danskeren og sparkede fladt i mål.

David Wagner måtte foretage to udskiftninger i første halvleg, og lige før pausen blev en fjerde dansker sendt på banen i skikkelse af 21-årige Philip Billing.

Christian Eriksen i nærkamp med Jonathan Hogg, der skal lære at samle benene, når danskeren er i nærheden. Foto: Ritzau Scanpix
Christian Eriksen i nærkamp med Jonathan Hogg, der skal lære at samle benene, når danskeren er i nærheden. Foto: Ritzau Scanpix

Son trådte uforståelig længe i bolden i det lille felt og brændte sin chance i det 51. minut, men bare tre minutter senere kunne han med panden møde et eminent indlæg fra Kane og gøre sig til dobbelt målscorer uden chance for Lössl.

Son fik lov at hvile benene i det 70. minut, så han er frisk til hjemmekampen onsdag mod Juventus i Champions League efter 2-2  i Torino.

Med sejren gled Tottenham forbi Liverpool og op på tredjepladsen, dog for en kamp mere.

Kasper Schmeichel måtte indkassere en straffesparksscoring, da Leicester hjemme var bagud 0-1 mod Bournemouth men fik udlignet via en magisk frisparksscoring af Riyad Mahrez seks minutter inde i dommerens tillægstid.

Eriksen og Nadim blev årets bedste

Delaney scorer i uafgjort dansker-brag

DBU gennemførte revolution helt uden mislyde

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind