Tålmodigheden slap op: Leicester fyrer mesterskabs-træner

Claudio Ranieri har fået sparket i Leicester

Højt at flyve - dybt at falde. Så populær var Claudio Ranieri i sommer, da Leicester helt enestående blev mestre - nu er han fyret.

Kasper Schmeichel skal have ny træner.

For ni måneder siden blev Claudio Ranieri hyldet som fodboldgud efter Leicesters usandsynlige Premier League-titel, men tålmodigheden er nu sluppet op hos de engelske mestre.

Med et point til nedrykningsstregen og efter nederlag på 2-1 til Sevilla i Champions League onsdag aften har den italienske mirakelmager fået sparket. Det bekræfter klubben på hjemmesiden til aften.

Tidligere på måneden fik Raineri ellers bestyrelsens uforbeholdne støtte, men den var ikke meget værd. Og så er det i øvrigt ikke mange uger siden, at han af FIFA fik prisen som årets træner.

- Det har været den sværeste beslutning, vi har truffet i de næsten syv år, siden King Power overtog Leicester City. Men vi er bundet til klubbens interesser på lang sigt og ikke personlige følelser, uanset hvor de stærke de måtte være, udtaler næstformand i bestyrelsen Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

.

- Det var aldrig vores forventning, at sidste sæsons ekstraordinære bedrifter skulle gentages denne sæson. Overlevelse i Premier League var vores første og eneste mål i begyndelsen af sæsonen. Men vi står nu foran en kamp for at opnå det mål og føler, at det er nødvendigt med en ændring for at maksimere den mulighed i de sidste 13 kampe.

Leicester har ikke vundet i Premier League i 2017, hvor det blot er blevet til fem sejre siden det overraskende mesterskab. Jamie Vardy reducering mod Sevilla var det første mål, Leicester scorede i Premier eller Champions League siden 31. december.

Kun i FA Cup'en kunne de forsvarende mestre finde vej til netmaskerne.

Beslutningen om at ansætte Claudio Ranieri tilbage i juli 2015 blev mødt med kritik. Den forstummede under den magiske mesterskabssæson, men vandt igen styrke, da holdets koncept åbenlyst ikke længere fungerede i denne sæson.

En af de største og mest kyndige Leicester-støtter var uenig i beslutningen. Legenden, tv-værten og den tidligere Leicester-spiller Gary Lineker tweetede:

- Efter alt, hvad Claudio Ranieri har gjort for Leicester City, er en fyring nu uforklarligt, utilgiveligt og helt forfærdelig trist.

Også den tidligere storspiller Stan Collymore undrer sig over fyringen:

- Føler med Ranieri. Spillerne svigtede ham totalt, som anden halvleg i går aftes viste. Vores sport er til grin. Til grin.

BLÅ BOG: Leicesters fyrede mestermager Claudio Ranieri

Fakta om manager Claudio Ranieri, som er blevet fyret i den engelske fodboldklub Leicester, ni måneder efter at han sensationelt førte klubben til det engelske mesterskab.

Navn: Claudio Ranieri.

Født: 20. oktober 1951 (65 år).

Fødeland: Italien.

Tidligere klubber:

* Vigor Lamezia (1986-87).

* Puteolana (1987-88).

* Cagliari (1988-91): Oprykning fra Serie C til Serie A.

* Napoli (1991-93): Fjerdeplads i Serie A. Fyret efter 11.-plads i den efterfølgende sæson.

* Fiorentina (1993-97): Oprykning til Serie A og vinder af pokalturneringen og den italienske Super Cup.

* Valencia (1997-99): Fjerdeplads i Primera Division og vinder af Copa del Rey.

* Atlético Madrid (1999-00): Fyret undervejs i sæsonen, hvor klubben siden rykkede ned i Segunda División.

* Chelsea (2000-04): Nummer to i Premier League efter Roman Abramovich' indtog, men blev fyret og erstattet af José Mourinho.

* Valencia (2004-05): Fyret efter syv måneder.

* Parma (2007): Reddede klubben fra nedrykning efter 17 point i ti kampe.

* Juventus (2007-09): Tredjeplads i Serie A, men fyret i den efterfølgende sæson efter én sejr i syv kampe.

* Roma (2009-11): Andenplads i Serie A og i pokalturneringen.

* Inter (2011-12): Ansat fem kampe inde i sæsonen og hentede syv ligasejre i træk, før resultaterne igen blev dårlige, og samarbejdet ophørte.

* Monaco (2012-14): Oprykning til Ligue 1 og derefter andenplads i Ligue 1 efter PSG, men fyret alligevel.

* Grækenland (2014): Fyret efter fem måneder, da hans hold tabte 0-1 til Færøerne.

* Leicester (2015-17): Ansat i juli 2015 efter Nigel Pearson, der blev fyret af ledelsen, som også havde fyret tre spillere efter en sexskandale med racistiske undertoner. Ranieri førte sensationelt Leicester til det engelske mesterskab i 2016, men blev fyret ni måneder senere.

Kilder: lcfc.com, Daily Mail, uefa.com

Se også: Schmeichel storspillede i spansk skydetelt

Se også: Det sejler i Leicester: Nu er forholdet til manageren ødelagt

Schmeichel må holde ophedet Ranieri væk fra dommerne:

Se også: Midt i nedturen: Premier League-rival vil kapre Schmeichel

Kasper Schmeichel og Leicester er få point fra nedrykningsstregen, og det kan få flere af klubbens spillere til at søge andre muligheder - heriblandt Kasper Schmeichel. Foto: AP. Sport og Spil Jan Mølby: Schmeichel skal videre

106 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere