Tallene afslører: Eriksen er Premier Leagues pointkonge

Den 22-årige danskers otte sæsonmål har været 13 point værd, og han er dermed den spiller, der har vundet flest point til sit hold med sine mål

Det er muligt, at Tottenham-tilhængerne jubler højere over deres 'egen' Harry Kane, men Christian Eriksen er den vigtigste spiller på White Hart Lane.

I hvert fald hvis man tror på statistikken fra Optas Stats Zone på FourFourTwo.

Ifølge det store fodboldsite er den 22-årige dansker nemlig den spiller i hele Premier League, der har vundet flest point til sit hold med sine mål.

Eriksen har scoret otte gange i denne sæson, og hans mål har ifølge FourFourTwo været 13 point værd, og Eriksens kan med rette hævde, at han er Premier Leagues MVP (mest værdifulde spiller).

Den danske landsholdsspiller slog senest til lørdag mod Sunderland, hvor han med en scoring i det 88. minut sikrede Tottenham en 2-1-sejr.

Se Eriksens scoring mod Sunderland her:

Fem gange i denne sæson har Christian Eriksen dermed været matchvinder - og tre af gangene har det endda været inden for de sidste tre minutter.

Den 22-årige Tottenham-spiller er en af de spillere, der løber allermest og har også kræfter i behold til sidst i kampene, så han kan tage de afgørende løb.

Se Eriksen give sin forklaring på de sene scoringer:

Christian Eriksen har kun én gang i denne sæson scoret forgæves. Det var, da Spurs fik en fodboldlektion på Etihad Stadium og tabte 4-1 til Manchester Cirty.

- Jeg er glad for ham. Han har et stort, stort potentiale. Det beviser han hver eneste dag, og hans bidrag er tydeligt. Det er en realitet.

- Jeg er glad, for han er en meget god fyr, en god professionel og en stor spiller, sagde Tottenham-manager Mauricio Pochettino om sin danske stjerne efter 2-1-sejren over Sunderland.

Fans jubler over Eriksens klasse

Tottenham ligger på sjettepladsen i Premier League med 37 point. Trækker man de 13 'Eriksen-point' fra, ville de være meget blød mellemvare.

Eriksens træffere

Christian Eriksen har scoret otte gange i denne sæson. Her er målene:

13. september: Scorer til 2-1 i 2-2-kampen ude mod Sunderland

5. oktober: Matchvinder i 1-0-sejren hjemme over Southampton

18. oktober: Scorer forgæves i 1-4-nederlaget ude til Manchester City

23. november: Matchvinder i 2-1-sejren ude over Hull

30. november: Udligner i 2-1-sejren hjemme over Everton

14. december: Matchvinder i 2-1-sejren ude over Swansea

26. december: Matchvinder i 2-1-sejren ude over Leicester

17. januar: Matchvinder i 2-1-sejren hjemme over Sunderland

Så det er berettiget, når den danske kreatør får ros, og hans indsats mod Sunderland var så god, at BBC-eksperten Garth Crooks har fundet plads til ham på rundens hold.

'Denne spiller har helt tydeligt masser af talent. Gareth Bale og Luka Modric har forladt Spurs, så det er op til sådan en som Eriksen at stå for den virkelige flair i klubben. Tottenham er vant til at have spilleren, der kan slå en aflevering, der splitter et forsvar, eller skabe noget ud af ingenting. Eriksen er i den kategori, og jeg vil gerne se mere af det', skriver den tidligere Tottenham-angriber som motivation for at have udtaget Eriksen til sit hold.

Rundens hold i 22. runde ifølge Garth Crooks:


Tottenham møder onsdag Sheffield United i semifinalen i den engelske liga cup. Allerede tirsdag tørner Liverpool og Chelsea sammen på Anfield i turneringens anden semifinale.

Mourinho til Chelsea-fans: Stop så den Gerrard-sang!

Finalen i den lille pokalturnering spilles 1. marts på Wembley.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?