Tallene viser: Eriksen giver Messi og Neymar baghjul

Christian Eriksen er i top-tre blandt de bedste playmakere i Europa, og landstræneren giver statistikken ret

Christian Eriksen ligger nummer tre på listen over bedste playmakere i 2015/2016, hvis man kigger på hele Europa (Foto: AP)
Christian Eriksen ligger nummer tre på listen over bedste playmakere i 2015/2016, hvis man kigger på hele Europa (Foto: AP)

Når Christian Eriksen på søndag kort før klokken 18 træder ind i omklædningsrummet efter sæsonens sidste klub-kamp, så kan han se tilbage på sin hidtil bedste sæson i Premier League.

De 13 assists bringer ham ind på andenpladsen i Premier League, og kigger man på tal for hele Europa, så rangerer Eriksen som den tredjebedste playmaker bedømt på antallet af korte og lange nøgleafleveringer samt assists.

listen baseret på tal fra whoscored.com ligger Eriksen foran navne som Angel di Maria, Neymar, Lionel Messi og Marek Hamsik, og det glæder den danske landstræner.

- Den statistik viser præcis det, jeg har set, når jeg har kigget på ham i Tottenham, siger Åge Hareide til Ekstra Bladet.

- Det er også derfor, at jeg er optaget af at få ham så meget som muligt på bolden offensivt, for når han modtager den, så er der næsten garanti for assists, siger Hareide.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Kilde: Whoscored.com/Javiernathaniel.com

Både Christian Eriksen og Harry Kane kan se frem til indbringende lønstigninger. (Foto: PA) Premier League Eriksens løn på himmelflugt: Så meget kan han tjene i Tottenham

Foreløbig har Hareide kun haft fornøjelsen af Eriksen ved en enkelt træningssamling forud for de to kampe mod Island og Skotland. Nordmanden har set Eriksen i kamp mange gange, men en enkelt ting imponerede alligevel yderligere, da Hareide fik lov at arbejde med danskeren.

- Hans evne til at se det hele på forkant, siger Hareide.

- Christian kan se næste træk. Han er en spiller, der fra sit udgangspunkt kan se næste mulighed, siger Hareide.

- Det er nok slående for mange gode assist-spillere, at de kan se næste mulighed tidligere end alle andre, siger Hareide.

Christian Eriksen ligger nummer tre på listen over bedste playmakere i 2015/2016, hvis man kigger på hele Europa (Foto: AP)
Christian Eriksen ligger nummer tre på listen over bedste playmakere i 2015/2016, hvis man kigger på hele Europa (Foto: AP)

Christian Eriksen er brandvarm i Premier League i øjeblikket. Om en uge gælder det Swansea, men først kommer Crystal Palace forbi i FA Cup'en. (Foto: AP) Premier League Dejlige tal: Christian Eriksen er bedst til alt!

Eriksen har særligt mange af de korte nøgleafleveringer. Spørgsmålet er, hvordan han har lært det.

- Det må næsten være noget, der er medfødt, men du skal jo træne i at overføre det fra træningsbanen til kamp, og det kan de bedste. Christian har særligt udviklet den evne i år, siger Hareide.

- Men det lykkes også, fordi spillerne omkring ham kan angribe rum, siger Hareide.

- Vurderer du ham også til at være helt oppe i toppen blandt Europas playmakere?

- Ja, absolut. Jeg tror ikke, at den statistik lyver. Han ligger deroppe sammen med de øvrige navne, der ligger deroppe, siger Hareide.

Udover de 13 assists og de 111 nøgleafleveringer i sæsonens Premier League-kampe er Eriksen noteret for seks mål, men det tæller ikke med i playmaker-regnskabet.

Helt uden for top-10 over de bedste playmakere ligger store navne som Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Cesc Fabregas, David Silva og Andres Iniesta.

Sådan ser top-10-listen over Europas bedste playmakere ud for 2015/2016, hvis man stiller det op grafisk, som Javier Nathaniel har gjort det ud fra whoscored.coms tal:

Gennem tiderne har der været mange store playmakere. Vi har samlet 12 af de mest legendariske herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

I marts var det seks år siden, at Eriksen fik debut på landsholdet - se klip fra debuten her:

Christian Eriksen er en af hovedårsagerne til Tottenhams store succes. (Foto: AP) Plus Bliver Christian konge af England?

Frem til fredag klokken 11 kan fans stemme på Christian Eriksen og to andre som månedens spiller i Premier League (Foto: All Over Press) Premier League Engelsk legende: Derfor kan Eriksen vinde stor pris

Mauricio Pochettino er mere end almindeligt tilfreds med Christian Eriksen. (Foto: PA) Premier League Tottenham-boss stor-roser Eriksen: Han er den komplette spiller

22 kommentarer
Vis kommentarer