Tidlig udvisning og historisk nederlag til United

Juan Mata blev udvist i første halvleg, og med en mand i undertal tabte Manchester United på udebane til West Bromwich for første gang i Premier League

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

I fire dage fik Manchester United lov til at snuse til Champions League-pladserne, men efter et 0-1-nederlag til West Bromwich søndag aften, er den prestigefyldte turnering igen et godt stykke væk fra den skrantende storklub.

Lokalrivalen Manchester City er tre point foran United og har oven i købet en kamp i baghånden. Imellem de to Manchester-klubber finder man formstærke West Ham, som også må betragtes som kandidat til den vigtige fjerdeplads.

Det er første gang, at Manchester United taber til West Bromwich på 'The Hawthorns' hjemmebane i Premier League efter dens indførelse i 1992.

José Salomón Rondon blev matchvinder for West Bromwich, da han efter 66 minutters spil kom først på en flad aflevering og sendte bolden ind bag en chanceløs David De Gea i målet.

TV: Rondon høvler West Brom i front

Derfra blev det endnu sværere for United, der havde spillet i undertal siden kampens 26. minut, hvor Juan Mata blev præsenteret for det røde kort.

Den spanske midtbanespiller havde få minutter forinden fået en advarsel, og da han savede Darren Fletcher over, var der ingen vej udenom en tidlig tur til omklædning.

Udvisningen var det eneste ophidsende i en første halvleg, som der næppe er mange, der vil huske.

Se udvisningen i videoen øverst i artiklen

De 45 minutter bød stort set ikke på noget, der kunne minde om målchancer, og det var tydeligvis ikke gavnligt for kampens kvalitet, at Manchester United blev reduceret til ti spillere.

Heller ikke efter pausen formåede Louis van Gaals mandskab at true hjemmeholdet. Unge Marcus Rashford havde igen fået chancen fra start, men var denne gang uden effekt og blev taget ud i anden halvleg.

West Bromwich kommer med sejren op på 39 point og ligger placeret midt i ligaen. Manchester United bliver stående på 47 point på sjettepladsen og bliver truet bagfra af Liverpool, der har tre point færre, men har en kamp til gode.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+