Tidligere Arsenal-chef droppede Kane: 'Han var for buttet'

Harry Kane var for buttet til Arsenal - nu scorer han stort set hver gang, han spiller mod sin gamle klub

Med 23 mål i Premier League og syv mål i seks kampe i sæsonens udgave af Champions League fortsætter Harry Kane den form, der i de to foregående sæsoner har sikret ham titlen som topscorer i Premier League.

Senest viste den engelske angriber sig frem i tirsdagens CL-brag i Torino, hvor han scorede Tottenhams første mål i det uafgjorte drama mod Juventus.

Det 24-årige talent har dog ikke altid været helt så iøjnefaldende, som det er i dag.

Som otte-årig var Harry Kane i godt og vel et år tilknyttet ærkerivalen Arsenals akademi, men det blev ikke hjemmepublikummet på Emirates Stadium, der senere skulle få glæde af Kanes mange mål. Og det skyldes primært angriberens fysik, som ikke var imponerende i de helt unge år.

Det afslører Arsenals tidligere akademichef Liam Brady i et interview med italienske Corriere della Sera.

- Han var buttet og ikke særlig atletisk, men vi begik en fejl, lyder det fra Brady om beslutningen om at droppe Harry Kane på klubbens akademi.

Harry Kane blev fritstillet og tog tilbage til sin lokale klub, inden et kort ophold i Watford fik Tottenham til at slå kløerne i angriberen efter en ungdomskamp mellem netop Watford og Tottenham.

- Det bedste, der er sket
Hovedpersonen selv har for nylig kommenteret afvisningen i Arsenal i et længere indlæg på The Players Tribune.

Her forklarer han, hvordan skuffelsen i Arsenal hjalp ham, fordi den fik ham til at kæmpe endnu hårdere.

- For mig var afvisningen (i Arsenal, red.) det bedste, der nogensinde er sket for mig, fordi det gav mig et drive, som ikke var der før, skriver han og omtaler sin første start i et opgør mod Arsenal i 2015, hvor han scorede begge mål i Tottenhams 2-1-sejr.

- Jeg kan huske, at jeg gik rundt på banen efter slutfløjtet og klappede til fansene. Og det føltes som: Hvad sagde jeg?

Artiklen fortsætter under billedet..

Harry Kane scorede kampens eneste mål, da Tottenham slog Arsenal lørdag eftermiddag. Foto: AP
Harry Kane scorede kampens eneste mål, da Tottenham slog Arsenal lørdag eftermiddag. Foto: AP

Scorer næsten altid mod Arsenal
Ærgelsen over ikke at få glæde af Harry Kanes mange mål i den røde del af Nordlondon blev nok ikke mindre lørdag, da han sænkede Arsenal i Tottenhams 1-0-sejr over rivalerne.

Og netop Harry Kanes evne til at score i det såkaldte North London Derby er da også bemærkelsesværdig. Syv mål i otte opgør gør ham til den næstmest scorende spiller i de indbyrdes opgør - kun overgået af Emmanuel Adebayors otte mål, der dog blev scoret både i den røde og hvide trøje.

Arsenals manager, Arsene Wenger, var også manager i klubben, da Kane blev vraget på akademiet. Alligevel var han ikke sen til at erkende Harry Kanes kvaliteter forud for de to holds opgør lørdag eftermiddag. Til spørgsmålet om hvorvidt der er en bedre angriber end Harry Kane i Europa netop nu, lød det korte svar:

- Hvis du ser på tallene, så nej, lød det fra Wenger.

Kane scorede både ude og hjemme mod Dortmund i gruppespillet. Foto: AP
Kane scorede både ude og hjemme mod Dortmund i gruppespillet. Foto: AP

Tobias Sana har imponeret David Nielsen i opstarten. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix AGF AGF-chef: Han har ødelagt dem allesammen

Premier League Penis-flash i Premier League: Svinger snablen direkte på tv

Hvordan vil Tottenham klare sig i den afgørende fase af sæsonen? Foto: AP Sport og Spil Chelsea selvdestruerer og det skal Tottenham udnytte

6 kommentarer
Vis kommentarer