Tidligere Chelsea-talent død: Blev kun 31 år

Et tragisk dødsfald har ramt fodboldverdenen

Simphiwe Moisa Boy-Boy med fortid i Chelsea er død blot 31 år gammel. Foto: AP
Simphiwe Moisa Boy-Boy med fortid i Chelsea er død blot 31 år gammel. Foto: AP

Han var ungdomsspiller i Juventus, kom til Chelsea som 18-årig, spillede flere sæsoner i belgisk fodbold og repræsenterede Sydafrika på U20- og U23-landshold, men nu er den offensive midtbanespiller Simphiwe Moisa Boy-Boy død i en alder af blot 31 år.

Det bekræfter klubben Amazulu FC, hvor offensivspilleren var som ung, på deres Twitter-profil.

- Kondolencer til familie og de nære venner til Boy Boy Mosia, der døde denne weekende. Må hans sjæl hvile i fred. RIP, skriver klubben mandag på deres Twitter-profil.

- Moisa døde lørdag aften, og alle der spillede med ham, har smidt et profil-billede af ham på de sociale medier. Familien er rystet, og det er meget svært for dem i øjeblikket, siger en kilde tæt på til det sydafrikanske fodboldmedie kickoff.com.

- Det er ikke helt klart, hvad der er sket med ham, men jeg hører, at han var sammen med venner, da han pludselig blev syg og kollapsede. Det er trist nyt. Han håbede stadig at vende tilbage til professionel fodbold, lyder det fra en anden kilde ifølge The Citizen.

Han kom til Chelsea som 18-årig i 2003, men brød aldrig igennem på førsteholdet. I stedet blev han lejet ud til at KVC Westerlo og spillede for forskellige belgiske klubber, indtil han i 2006 kom tilbage til Chelsea for så at blive skibet af til OH Leuven, inden han efter syv mål i 53 kampe vendte hjem til Sydafrika to år senere.

- Han havde økonomiske problemer, og han ønskede at få styr på sit liv og komme tilbage i spillet, siger kilden til avisen.

Også Orlando Pirates, hvor Boy-Boy spillede inden Chelsea-tiden, har kondoleret.

- Vi sender vores kondolencer til Simphiwe ‘Boy-Boy’ Mosias familie, der ifølge meldinger er død i weekenden, lyder det.

Med sine blot 155 centimeter var den mindste spiller i den belgiske liga. I Westerlo var han en af tre spillere, der blev udlejet fra Chelsea. Masilo Modubi og Jeffrey Ntuka var de øvrige, og sidstnævnte døde på tragisk vis tilbage i 2012, da han blev stukket ned.

Tragisk stime: Femte dødsfald rammer VM-helte

Blev kun 50 år: VM 94-helt er død

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time