Tidligere FCK-stjerne hyldes i Premier League

Daniel Amartey sammenlignes med N'Golo Kanté efter en forrygende kamp mod Swansea, hvor han var banens bedste

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

I vinter solgte FC København Daniel Amartey til engelske Leicester, hvor han nåede at spille en enkelt kamp fra start og få fire indskiftninger i sæsonen, der førte til Premier League-guld.

Nu er N'Golo Kante solgt, og da Nampalys Mendy sad ude med en skade, så var vejen banet for Amartey i lørdagens hjemmesejr på 2-1 mod Swansea. Og selvom topscorer Jamie Vardy scorede, så bliver Amartey i de lokale medier udnævnt til Man of the Match og rost til skyerne.

- Amartey spillede rigtig, rigtig godt. Nu kender han Premier League rigtig godt, siger manager Claudio Ranieri til Skysports.

- Han kan spille midterforsvarer, central midtbane, højreback og højrekant, og jeg er meget glad for ham. Han spillede rigtig godt, var solid, stærk og erobrede mange bolde, siger Ranieri.

Flere fans og eksperter sammenligner ham allerede med Kanté, der spillede på Frankrigs midtbane til EM og netop er blevet solgt for 300 millioner kroner til Chelsea. Den køber Ranieri dog ikke.

- Jeg vil ikke tale om Kante, for der er kun en af ham i verden. Han er væk nu, og vi må komme videre, siger Ranieri.

10.5848478av.jpg 

Selv er Daniel Amartey også ret beskeden i forhold til sin egen indsats og sin nye rolle på midtbanen.

- Jeg nød kampen, men det er teamwork, og jeg skal arbejde mere og mere for at hjælpe holdet. Jeg kan lide at spille alle pladser, så hvis jeg får chancen, så vil jeg gøre mit bedste, siger Amartey til klubbens hjemmeside.

- Det var en god sejr for vores hold, og jeg er meget glad. Vardy er hurtig, og vi skal give ham bolden. Morgan er anfører, og alle lytter til ham i omklædningsrummet, siger Amartey.

10.5848478at.jpg 

På Twitter svømmere Leicester-fans og lokale medier også over i ros til Amartey. En enkelt bemærker, at holdkammeraterne løb over og jublede med Amartey, da Vardy scorede.

I første halvleg erobrede Amartey bolden 11 gange, hvilket var flest af alle, ligesom han stod for to interceptions og havde en pasningsprocent på 94,4.

En enkelt peger på, at han allerede er det dobbelte værd af de 50 millioner kroner, han kostede i vinter. Andre mener, at Mendy og King nu får svært ved at erobre pladsen ved siden af Danny Drinkwater tilbage.

amartey ros

amartey

amartey 3

amartey 4

amartey 5

amartey 6

amartey 7

amartey 9

amartey 10

amartey iw

Her vinder Leicester kampen, hvor Amartey er banens bedste:

Trods milliard-indsprøjtning: Leicester fortsætter discountindkøb

Brøndby om FCK's fejlinvesteringer: Det er voldsomt

Ude af landskamp: Schmeichel skal opereres

Ståle: Leicester ender uden for top-ti næste år

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+