Tidligere FCM-stjerne i engelsk transferkrig

West Ham-manager Sam Allardyce tosset over, at andre klubber angiveligt er ude på at fiske forsvarsgeneralen Winston Reid med ulovlige metoder

Winston Reid er efter snart fem år i Premier League blevet en særdeles ombejlet herre. (Foto: AP)
Winston Reid er efter snart fem år i Premier League blevet en særdeles ombejlet herre. (Foto: AP)

26-årige Winston Reid har siden sit skifte fra FC Midtjylland til West Ham United i 2010 arbejdet sig op i toppen af det hierarki, der er for forsvarsspillere i den engelske Premier League, kulminerende med en foreløbig fremragende sæson i 2014/15.

Det har betydet, at Reid er blevet sat i forbindelse med en række af de største klubber i England, deriblandt Arsenal, Liverpool, Manchester United og Tottenham, som slikker sig om munden ved udsigten til en gratis klassespiller - Reids kontrakt udløber nemlig til sommer.

Winston Reid (Foto: AP) Premier League Tidligere FCM-profil rygtes til Arsenal

Manager Sam Allardyce i West Ham er nu gået til pressen med en heftig kritik af nogle af disse klubber, godt nok uden at sætte navn på. Reid er ifølge Allardyce blevet kontaktet af andre klubber, selvom det er ulovligt at kontakte spillere indtil et halvt år før hans kontraktudløb.

- Hvis man kan bevise, at de har brudt reglerne, så er det i seriøse problemer, ikke sandt? Men nu om dage kan man ikke bevise det. Men man hører rygter om det ene og det andet, siger West Ham-bossen til BBC.

- Det har ikke nødvendigvis direkte noget med de to klubber at gøre (sælgerklub og køberklub), det kan være mellem to agenter, og hvordan kan man så forbinde det med klubberne? Det kan man ikke, så på den måde kan de gøre det, mener Allardyce.

- Jeg tror, han tænker, at han kan komme et bedre sted hen. Han tror, han kan finde en større klub end os. Han tror, at han økonomisk kan få mere et andet sted. Det er det, han tænker på, om det så er rigtigt eller ej, siger Allardyce.

Sami Khedira er et af 18 stjernenavne, der kan kontaktes nu med henblik på et gratis sommerskifte (Foto: AP) Premier League Værsgo: 18 stjerner din klub kan hente gratis

West Ham-manageren har ikke noget personligt udestående med Winston Reid, og spilleren præsterer hver uge, så han kommer ikke til at sidde på tribunen og kukkelure i foråret - West Ham har ganske enkelt brug for ham. Klubben ligger nummer syv i Premier League med ambitionen om europæisk fodbold i næste sæson.

- Hvorfor skulle man skære sin næse af for at håne sit ansigt? spørger Allardyce retorisk.

- Man må bibeholde en balance. Er det 1,8 millioner pund, man får i bonus for hver placering (i ligaen) i år? Hvad vi end kunne få for ham (i dette transfervindue), så vil det alligevel ikke være nok til at skaffe en erstatning i januar, siger den ærgerlige manager, der altså står til at miste sin stjerneforsvarer til sommer.

Winston Reid er steget voldsomt i værdi siden FCM-dagene. (Foto: AP) Premier League West Ham kræver vild pris for Winston Reid

0 kommentarer
Vis kommentarer