Tidligere Newcastle-profil vinder søgsmål: Bænket på grund af kræftsygdom

Jonas Gutierrez har sagsøgt Newcastle for at droppe ham på grund af sin kræftsygdom, og han har nu fået medhold i sin opsigtsvækkende anklage

Jonas Gutierrez, mens han endnu havde noget at glæde sig over i Newcastle (Foto: AP)
Jonas Gutierrez, mens han endnu havde noget at glæde sig over i Newcastle (Foto: AP)

Argentinske Jonas Gutierrez stoppede hos Newcastle i sommer, men efter afskeden har han sagsøgt klubben.

Det hænger sammen med, at han i 2013 fik konstateret testikelkræft. I følge Gitierrez selv blev han af samme grund udeladt af holdet. Årsagen til den påståede udelukkelse og de få spilleminutter er, at Gutierrez, der nu spiler for Deportiva La Coruna, i sin Newcastle-kontrakt havde en klausul, der sagde, at kontrakten ville blive forlænget med et år efter 80 spillede kampe, og det var altså den klausul, som Newcastle ifølge Gutierrez var opmærksomme på, da de ikke gav ham spilletid.

Tidligere Newcastle-træner John Carver har været et af de vidner, der har afvist påstandene fra sin tidligere spiller, men nu har Gutierrez altså vundet sagen. Det skriver BBC.

Jonas Gutierrez var bare ikke god nok. Sådan forklarer John Carver, hans tidligere træner, hvorfor argentineren blev droppet. Premier League Newcastle-træner svarer kræftramt spiller igen: Derfor blev du droppet

Domstolen mener således, at Gutierrez er blevet diskrimineret som følge af sin kræftsygdom og uretmæssigt er blevet frataget både spilletid og forlængelse. I afgørelsen står der blandt andet:

'Gutierrez havde bevaret sin plads i startopstillingen uden problemer igennem fem år. Bare to uger efter han returnerede til klubben efter sin sygdom, og på et tidspunkt hvor han var fit, blev han fortalt, at han ikke længere var en del af klubbens planer. Vi konkluderer, at beslutningen om at droppe sagsøgeren var på grund af sagsøgerens kræftsygdom'.

Jonas Gutierrez havde sagsøgt klubben for to millioner pund, godt 19 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer