Tidligere PL-stjerne betalte sin bror for ikke at springe ud

John Fashanu betalte sin bror for ikke at springe ud som homoseksuel, fortæller han nu i et interview. Broderen Justin, der også var fodboldspiller, begik selvmord, efter han alligevel valgte at stå frem med sin seksualitet

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Afdøde Justin Fashanu er kendt som værende den første engelske fodboldstjerne, der sprang ud som homoseksuel.

I 1998 begik han selvmord efter at være blevet anklaget for at have haft sex med en 17-årig dreng i staten Maryland i USA, hvor homoseksuel sex på daværende tidspunkt var forbudt.

Ifølge selvmordsbrevet tog han sit eget liv, fordi han frygtede ikke at blive behandlet retfærdigt af retten grundet sin seksualitet.

Det skabte kæmpe overskrifter, da Justin Fashanu valgte at stå frem som homoseksuel, og nu afslører hans bror, den tidligere Wimbledon-stjerne John Fashanu, at han betalte Justin for at holde sin seksualitet hemmelig.

Regnbue-snørebånd i PL?

- Jeg tiggede ham. Jeg truede ham. Jeg gjorde alt for, at han ikke skulle springe ud. Jeg gav ham penge, da jeg ikke ville have den skam over mig og min familie, fortæller John Fashanu i et interview til The Mirror.

Beløbet var 750.000 kroner, som Justin Fashanu tog imod, men han valgte alligevel at springe ud få dage efter.

Det førte til smædesange fra modstanderholdenes fans, og familien modtog mange trusler efterfølgende.

John Fashanu fortryder, at han forsøgte at stoppe sin bror fra at springe ud, men han appellerer til folks forståelse omkring, at det var en helt anden tid.

'Bøsser på holdet - det håber jeg ikke'

- Havde han sprunget ud nu, havde det været helt anderledes. Så var han blevet hyldet som en helt. Men verden var meget anderledes dengang, lyder det den tidligere Wimbledon-spiller.

- Du må forstå, at der var et andet syn på homoseksuelle dengang. Der var det en defekt. Det var tabu. Folk fik tæsk på natklubberne for at være homoseksuel.

I 1980 blev Justin Fashanu den første sorte spiller, som blev handlet for over en million pund (godt ti millioner kroner), da Nottingham Forest hentede det 20-årige angrebstalent fra Norwich.

Fodboldstjerne: Bøsser er velkomne

Her blev han dog aldrig en succes, og han endte med en fodboldmæssig nomadetilværelse, der sluttede i 1997 - året inden han tog sit eget liv.

Det opsigtsvækkende interview med John Fashanu kommer få dage efter, at det i engelske medier kom frem, at to Premier League-spillere - den ene en engelsk landsholdsspiller - angiveligt har planer om at springe ud som homoseksuelle.

I 2014 stod tyskeren Thomas Hitzlsperger frem og fortalte, at han var homoseksuel. Det skete året efter, han havde stoppet karrieren, der blandt andet tog ham forbi Aston Villa, Everton og West Ham. Han nåede også 52 landskampe for Tyskland.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+