Tidligere Spurs-stjerne: Begå ikke samme fejl med Eriksen!

Jermaine Jenas råder sin tidligere klub til at gøre alt for at beholde Christian Eriksen

Christian Eriksen er vigtig for Tottenham (Foto: AP)
Christian Eriksen er vigtig for Tottenham (Foto: AP)

LONDON (Ekstra Bladet): Han er ikke nogen hr. hvem som helst, den gode Jermaine Jenas.

I dag optræder han som ekspert på BBC, men i 2008 sendte han Tottenham på kurs mod en 2-1 sejr over Chelsea i Carling Cup-finalen med to mål i semifinalerne over Arsenal, ligesom han i sin tid scorede Englands første mål med Fabio Capello som landstræner.

Jenas har i Tottenham spillet med store navne som Michael Carrick, Dimitar Berbatov, Robbie Keane, Luka Modric og Gareth Bale, som alle har det til fælles, at de på et tidspunkt voksede sig for store til livet udenfor Champions League og titelkampen i Premier League.

Se også: Skuffet Eriksen: Vi manglede kynismen

Se også: Den gik ikke, Christian

Og han advarer sin gamle klub mod at begå samme fejl med Christian Eriksen.

- Tidligere har Spurs desværre solgt topspillere som Carrick og Berbatov til Manchester United, så de ved, hvad der kan ske. Det vil de gerne undgå med Christian Eriksen, siger Jermaine Jenas.

- Jeg tror, de kan holde på ham. Det, der får store spillere til at blive, er, at klubben udvikler sig og bevæger sig fremad. En topspiller som Christian Eriksen ønsker at spille i Champions League – og bør spille der – så det vil gøre det lettere for ham at forlænge aftalen, hvis Spurs fortsætter med at gøre fremskridt, siger den tidligere landsholdsspiller, der er selverklæret Eriksen-fan.

- For mig har Christian Eriksen været et af de vigtigste elementer i Tottenhams sæson – og i, at de spillede sig på Wembley. Han har ene mand sikret Spurs en masse point med sine mål i de døende minutter og hans fantastiske frispark. Han er uvurderlig for holdet, lyder det fra BBC-eksperten, der ærgrer sig over, at han ikke selv fik spillet med danskeren, som han mener, Tottenham er helt afhængige af.

- Det er det, der sker med store spillere. Et hold vil gerne løbe mange meter og arbejde hårdt for en særlig spiller. Og sådan en spiller er Eriksen. Jeg ville selv elske at løbe for ham hele dagen, hvis det var mig, der spillede derude. For jeg ved, at det i sidste ende er spillere som ham, der vinder pokalerne.

Christian Eriksen er uvurderlig spiller for Tottenham ifølge Jenas (Foto: AP)
Christian Eriksen er uvurderlig spiller for Tottenham ifølge Jenas (Foto: AP)

Mens mange tvivlede på, om Christian Eriksen kunne begå sig i den fysisk betonede Premier League, var Jermaine Jenas aldrig i tvivl.

- Nej, for vi var i den samme situation med Luka Modric, da Luka kom over fra Kroatien. De er meget ens. Meget små, meget snu og rigtig gode med bolden. Det er Tottenhams måde, og Eriksen passer perfekt til den stil. Jeg så ham Ajax, hvor han var et kæmpe talent.

- Nu er han kommet herover, hvor han scorer en masse mål for Tottenham. Han er blevet klubbens vigtigste spiller, deres ’main man’. Jeg var begejstret, da Tottenham hentede ham, men jeg var ikke overrasket, lyder det flotte skudsmål.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere