Tidligere United-stjerne hylder van Gaal: Bedste nogensinde

Manchester United skal holde på Louis van Gaal. Det mener klubbens tidligere målmandsprofil Edwin van der Sar, der udpeger den hollandske manager som sin bedste træner

Edwin van der Sar hylder sin tidligere træner Louis van Gaal. (Foto: Alloverpress)
Edwin van der Sar hylder sin tidligere træner Louis van Gaal. (Foto: Alloverpress)

Louis van Gaal har fået et lille pusterum i Manchester United.

De seneste uger har hollænderen kunnet glæde sig over flere succesfulde resultater på banen. Først slog de rødklædte stjerner FC Midtjylland sikkert ud af Europa League med 5-1 i den anden og afgørende kamp i 1/16-finalerne.

I Premier Leauge sejrede man først mod Arsenal i weekenden, og siden hen blev den triumf fulgt op af en snæver sejr over Watford onsdag aften.

Van Gaal har dog generelt haft det svært i United, hvor sædet har været glohedt under ham i flere omgange. Ifølge de seneste bulletiner er hollænderen da også fortid i Premier League-klubben til sommer, hvor United angiveligt regner med at ansætte José Mourinho som afløser.

Men spørger man den tidligere United-stjerne Edwin van der Sar, så skal klubben beholde den kontroversielle manager.

- Han er klart den bedste træner, jeg nogensinde har haft. Den måde han trænede os, forberedte sig op til kampene. Som ung spiller lærte vi, hvordan det er at være fodboldspiller. Alle lyttede til ham. Han er meget krævende, men vi havde succes. Og så kan det være lige meget, hvor meget han vil have os til at træne, siger Van der Sar ifølge Daily Mail.

Se også: Van Gaal irriteret over Mourinho-historier: Det er en skandale!

Louis van Gaal på onsdagens pressemøde i Manchester. (Foto: PA Photos) Europa League - 24. feb. 2016 - kl. 17:26 Presset Van Gaal: Spillerne skal være liderlige efter at vinde

Den tidligere klasse-keeper blev trænet af van Gaal i Ajax tilbage i starten af 90erne, hvor den karismatiske træner førte Amsterdam-klubben frem til en UEFA Cup-sejr allerede i sin første sæson.

Siden hen vandt Ajax og van Gaal flere hollandske mesterskaber og Champions League-trofæet i 1995 med stjerner som Edgar Davids, Patrick Kluivert, Marc Overmars, Dennis Bergkamp - og en ung Edwin van der Saar.

Den pensionerede keeper roser især van Gaal for at turde at give unge spillere chancen. Noget som han også har gjort i United.

- Det glæder mig meget, at han spiller med unge spillere. Det er vigtigt for klubbens filosofi - sådan som det også var i Ajax, siger van der Saar, der også mener, at United stadig har meget at spille for i denne sæson.

- De er langt fra toppen i Premier League, men de har stadig muligheden for at vinde Europa League og FA Cup. Selv Champions League-pladserne i ligaen er inde for rækkevidde, så det er ikke slut endnu.

Van Gaal har kontrakt med United frem til sommeren 2017.

_____________________________________________________________________________________

Hollænderen har det med at levere flere kuriøse og kontroversielle episoder. I weekenden mod Arsenal mente manageren, at hans egen spiller Ander Herrera blev væltet i feltet. Det ville en utilfreds van Gaal så demonstrere over for fjerdeommeren, og så smed han sig ellers som en slatten gulvklud ned på jorden i det tekniske felt.

TV: Gense den bizarre episode her:

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere